Napisano 11 Sierpień 200717 l Witam na wstepie zaznacze iz szukalem w google i na tym forum, podobnego problemu... Chodzi o instalacje 3Ds max-a 9, mialem wczesniej zainstalowanego max-a 7, ale nie moglem go pewnego dnia odpalic, bo wyskakiwal blad jakiegos pliku... nie bawilem sie w szukanie rozwiazania, tylko usunalem przez PPM 7-ke i probowalem zainstalowac max-a 9... Teraz gdy probuje zainstalowac nowego max-a, to pierwsze co wyskakuje po odpaleniu setup'a to komunikat: niby wszystko oczywiste z komunikatu, ale w panelu nie ma pozycji 3ds max-a nigdy wczesniej czegos takiego nie mialem, chociaz przyczyna moze jest to, ze wywalilem (jak przewaznie) poprostu program poleceniem z PPM usun, a nie przez dodaj/usun z panelu czy uninstal... wywalilem wszystkie wpisy z rejestru pod nazwa "3ds max" i "Autodesk" ale nie pomoglo dalej "widzi" max-a Dodam iz bez problemu moge zainstalowac spowrotem max-a 7, ale po poprawnym usunieciu, dalej wyskakuje ten sam komunikat, przy probie instalacji 9-tki. jak ktos potrafi pomoc to prosze help me pozdr. Mariusz
Napisano 11 Sierpień 200717 l chociaz przyczyna moze jest to, ze wywalilem (jak przewaznie) poprostu program poleceniem z PPM usun, a nie przez dodaj/usun z panelu czy uninstal... I sam sobie odpowiedziałeś, nigdy nie usuwaj w tej sposób programów, to finkcja do filmów czy obrazków! Jak to naprawić? Poszukaj na dobreprogramy.pl programu do czyszczenia tego Panelu, jest tan napewno (wiem bo tez tak miałem) :)
Napisano 11 Sierpień 200717 l Dziekuje ze jest jeszcze altruista tu :P tak wiec, dzisiaj przed snem udalo mi sie sciagnac z tej strony co podales, program RegCleaner, znalazl naprawde duzo rzeczy, ktorych juz od dawna "nie ma" :) znalazlem pozycje Autodesk 3ds max i wzialem odinstaluj, ale nadal wyskakuje ten komunikat :/ jest jednak aplikacja Autodesk backburner, ktorej nie moge sie pozbyc, ani naprawic max-a przeszukalem wszystkie zakladki w programie, w poszukiwaniu max-a i to co bylo odinstalowalem lub usunalem (bo nie wszedzie jest odinstaluj), jedyne co zostalo to ten backburner, ktorego nie moge narazie ruszyc, ale jutro znajde gdzie to siedzi i pokombinuje z killboxem itd. Wafer czy uzywales tego programu co ja ? bo tam na tej stronie programow narzedziowych, z opcja usuwania z panelu jest "troche" :/ intryguje mnie fakt, ze max 7 instaluje sie i odpala bez problemow, a max 9 robi sceny :P kurcze formata nie chce mi sie robic :) ta instalacje sterow pozniej mnie dobija jak tylko o tym mysle :P
Napisano 12 Sierpień 200717 l nie wiem czy to pomoże, ale spróbój wywalić (jeśli tam jeszcze jest) katalog "Autodesk Shared" w c:\program files\common files