Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Salut, boyz.

Mój pierwszy game-art wart uwagi to przeróbka starego, dobrego projektu na potrzeby cRPGa.

2897 verts, Blender, textura w Photoshopie z wypieczonym w Blenderze AO.

gobrend.png

a.png

b.png

Pracuję jeszcze nad bump-mapą do niego, niestety nie za bardzo wiem co można by zrobić oprócz zastosowania czarno białego odpowiednika diffuse map.

Czekam na opinie/porady/opiniorady!

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Siemka Ardeni, gdzie się podziewacie z ofcą? Shames zapodał genialny model postaci!

Ręce: masz na myśli dłonie, ramiona czy oba? Chciałem mu nadac trochę małpie proporcje.

Trzeba przyznać, mój goblin tak różni się od sztampowej wersji, że niektórzy widząc go myślą, że to jakiś kosmita (nie wspominam już o Nicolaiu ).

Byłbym zapomniał:

wire.png

Napisano

Dodaj miniaturke edo pierwszego posta.

Przeglądam systematycznie forum i widziałem co zrobił Shames, dobry jest qrde :D

Jestem w kontakcie z prezesem i tłumaczyłem mu co się dzieje z Ofcą, jak chcesz wiecej info to zagadaj na gg/tlen.

Jak dla mnie ogólnie ręce są za duże/długie, a może to przez tę dużą głowę, nie wiem sam.

Napisano

ręce ciut za długie jak pisał Ardeni. zaokraglilbym troche klate bo jest taka klockowata, troszke ją dopieść, tak samo miednice i krocze... jakby za wysoko i za wąsko, mam nadzieje ze mnei rozumiesz :) reszta wporzo :)

Napisano

Model imo spoko, chociaż można by mu było nadać bardziej charakterystyczne, przerysowane w sposób kreskówkowy proporcje.

tekstura trochę za płaska - przydały by się jeszcze jakieś gradienty i przejścia tonalne - ta zieleń jest trochę za jednolita, fajnie by było gdyby miejscami przechodziła w żółć bardziej zdecydowanie, można by też dodać inne kolory.

Jak na początki to imo bardzo solidnie, jak podciągniesz jeszcze będzie bosko :D

Napisano

fajnie kreskówkowo. Co do teksturek to tak jak ziomuś pisał. Ręce lipa. Spróbuj pociemnić teksturkę ogólnie do ciemno zielonego a potem pojaśniać do koloru który masz teraz na mięśniach, jakiś bardziej wypukłych elementach.

heh, ja też musze zrobić goblinka zaraz sie zato zabieram;)

Napisano

dlamnie rece sa wporzadku , nadaja calosi sympatyczny wyglad.zastanawia mnie czym kieruja sei ludzie twierdzacy ze taki goblin nie moze miec wielkich dloni , czy tam rak .... . . moim zdaniem gdyby wszystko mial proporcjonalne to neibyl by taki ciekawy...

pozdro

Gość Marioza
Napisano

a pokaz co tam poprawiles bo po ostanim skrinie ciezko cos wywnioskowac poza tym ze zniknęlo z textury to i owo

Gość Marioza
Napisano

no niby widac ale jeszcze lepiej bylby widac jakbys zapodal siate wtedy byłoby jak na dłoni :), właczyłem sobie to demo gdzie ten hipek wystepuje nie wiem nie znam sie ale tak jakos zbyt intesywny kolorek tam miał w stosunku do reszty levelu