kkk81 Napisano 7 Grudzień 2003 Napisano 7 Grudzień 2003 Witam, zaczalem wlasnie sobie robic aparacik. Korzystam z oryginalu, nie z przekrojow...
l_lewandowski Napisano 7 Grudzień 2003 Napisano 7 Grudzień 2003 Witam! Calkiem do... ...dobry! [lol2] Pozdrawiam!
leander Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 a jaka to technika i mógłbys siatke pokazać?
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 Technika, hmmm... Modelowaine splajnami, modif Surface, (czasami zamiana na Mesh-a), modif Meshsmooth. Tylko tyle... A siatka jest tutaj...
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 Dorobilem tyl aparatu, brakuje jeszcze przyciskow pokretel i takich tam...
Kris_R Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Mam nadzieję że na modelu nie skończysz. Bo on sie zapowaiada smakowicie. Tak w ogóle to bardzo fajny aparacik... taki kosmiczny trochę :) Ja będe napewno czekał na shadery i teksturki... pozdro
leander Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Ogólnie dosyć skomplikowany ten model aparatu jest. Chcesz oddać go w najdrobniejszych szczegółach? Na razie widzę kilka nieścisłości z oryginałem. Kiedyś też robiłem CP5700, ale tylko zarys, na potrzeby animacji flashowej.
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 W sumie to chce miec ogolny zarys. Nie chce robic jakiegos SUPER realistycznego modelu... Chce zeby to \"przypominalo\" ten aprat... @Leander Mozesz napisac, jakie to widzisz niescislosci z oryginlem? Chcialbym je poprawic, jesli sa naprawde znaczace... Dzieki...
leander Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 No na pierwszy rzut oka myślałem, że będzie ich więcej :) No i nie są bardzo znaczące.
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 @leander Dzieki za wskazowki. Na pewno sprobuje poprawic te niedociagniecia... Teraz dorobilem pare przyciskow do obudowy...
MC-Maxim Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Super ..... swietnie wyglada ten model. To jest polymodelling ?? Widze ze pisze ze to jesy robione splajnami .... jak to sie robi ? :)
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 @MC-Maxim To jest taki kolarz... Najpierw robie model low-poly za pomoca splajnow, nastepnie zamieniam go na mesh-a. Po co? Zeby zrobi \"gladkie, zaokraglone\" kanty, wciecia, przerwy. Jak juz to mam. Nadaje modyfikacje Meshsmooth. I tam juz zmieniam kilka rzeczy jak zachodzi taka potrzeba... To wszystko :). Metoda dosc szybka...
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 Byc moze, ale w niej czuje sie najlepiej :P ale jednoczesnie szybka... ;)
kkk81 Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 znowu ja, tym razem przyciski na gornej sciance body, wizjer...
l_lewandowski Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Witam! Widze ze idzie Ci calkiem niezle. Narazie nie ma sie czego czeplnac. Troche w niektorych miejscach wydaje mi sie za gladki, zwlaszcza z tylu, te przyciski i w ogloe tylny panelm, ale nie wiem jak to wyglada w orginale wiec sie nie czepiam. Ogolnie dobry job! Powodzenia w dalszej pracy! Pozdrawiam!
wiggles Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 hmm i tak masz juz plusa za to ze nie robisz kolejnego Audi TT :) jak narazie niejest zle ale pare rzeczy wymaga poprawy (zgadzam sie z poprzednikami)
kkk81 Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 Dzieki za uwage, Samochody tez mi sie znudzily, hehe :) Ostatni efekt pracy...
Pablo Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 witam, no niezly ten aparat !! duzo szczegolow...ale wkoncu tutaj musi byc duzo szcezgolow bo to jest pojedynczy obiekt....a kiedy ujrzymy wersje z materialami? pozdr
leander Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 A skoro robisz z oryginału, to może powiedz w dwóch słowach jak się spisuje aparacik? Masz gdzieś na sieci galerię żeby zobaczyc co potrafi?
kkk81 Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 Chyba widac w podpisie :) Pewnie tzw. \"kurza ślepota\" :) http://www.kamil.gallery.prv.pl
leander Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 hehe, link pewnie dopiero dodałeś i się ze mnie nabijasz [cfaniak] Świetny sprzęt. I powaliła mnie galeria Twoich concept-carów.
kkk81 Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Napisano 11 Grudzień 2003 @leander Link dziala juz od jakiegos miesiaca. W podpisie tez ejst od jakiegos miesiaca :). Co do galerii, dzieki... I appreciate you...
kkk81 Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Napisano 11 Grudzień 2003 To jest tylko probka z materialami. Nie ma jeszcze tekstur. Model jest jeszcze nieskonczony... PS. Powiedzcie mi, jak mozna nalozyc mala teksture na obiekt. Chodzi mi, zeby nie teksturowac calego biektu, tylko jego fragment. Jak sie teksturuje obiekt wieloma teksturam? Pomocy...
leander Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 Oj pięknie, pięknie. Dla mnie wypas. A mógłbyś zdradzić jak te przyciski dokładasz do siatki? Troche kulawy jestem w takiej technice. Ew pokazac zbliżenie siatki na jeden z nich. Co do materiału Multi-Sub, to bardzo przystępnie tłumaczy to tutek http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp (UVW Mapping)
kkk81 Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Napisano 11 Grudzień 2003 haha, jeszcze prosciej... poprsotu kazdy przycisk to oddzielny obiekt odpowiednio ustawion, wsuniety w body aparatu... Zreszta caly aparat sklada sie z kilku obiektow. Nie jest to jeden wielki, tak rozrzezbiony obiekt. Chcialem sobie zostawic mozliwosc latwiejszego teksturowania....
kkk81 Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Napisano 11 Grudzień 2003 @uncle Gdzie we wrocku mieszkasz? ja zajmuje jeden z \"klozetowcow\" na grunwaldzie...:)
kkk81 Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Napisano 12 Grudzień 2003 Mala probka teksturowania... Zaczalem od najlatwiejszego :P...
kkk81 Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Napisano 13 Grudzień 2003 Cyba nikt tu nie zaglada, ale co tam... Robie sobie dalej w spokoju modelik, a ostatnio probuje z teksturami i materialami.
l_lewandowski Napisano 13 Grudzień 2003 Napisano 13 Grudzień 2003 Witam! Fajna robota, tylko jasniej renderuj bo nie wiele widac... Pozdrawiam!
kkk81 Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Napisano 13 Grudzień 2003 No to teraz troche rozjasnilem. Mam tez prosbe, piszcie wiecej, bo nie wiem czy robie poprawnie, czy cos zle? Piszcie cos, zeby tylko bylo na ten temat!!! Pozdrawiam... Ostatni update:
leander Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Przycisk od zoomu (\"W T\") powinien byc chyba bardziej w lewo (według moich referencji). Górny wyświetlacz i i ten okrągły przycisk z tyłu (do przeglądania zdjęć) jeszcze mają niedopracowane ramki. No i śrubek nie ma :P Ale ogólnie git! Przydały by się jeszcze jasniejsze rendery.
Mateusz Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 No... spoko, fajnie, popraw moze material stopki pod lampe, jakis taki sztuczny jest i mnie troszke wkurza ;) che che, pozdrawiam i czekam na wiecej...
kkk81 Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Napisano 15 Grudzień 2003 Last update PS. Jasniej nie moge. Wkoncu ten aparat jest czarny. Mam zmienic jego kolor na bialy? :)
leander Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 kkk81 - avatar może mieć do 10 kB (regulamin), więc zmniejsz. W wyniku awarii niestety zniknęły załączniki więc nie widzę ostatniego update\'a, ale chodzi mi o taką jasność. Z moich referek Cool Pixela:
Mateusz Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Z referencji leander\'a wynika ze aparat jest czarny, ale struktura plastiku z ktorego jest wykonany rozprasza swiatlo... to inny material niz w twoim modeliku... :) czy tam jakoś tak... pozdrawiam...
kkk81 Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Napisano 15 Grudzień 2003 Niedlugo zamieszcze ostatni update. Wasze uwagi na temat materialu, postaram sie w miasre moich umiejetnosci uwzglednic. Dzieki za te uwagi. Moze coz z tego wyjdzie... :) PS. Dodam jeszcze, ze w rzeczywistosci jest ona taka ciemna, ale moze rzeczywiscie nie tak jak w modelu. I na pewno nie tak jasna jak na zdjeciu. Wlasnie patrze jak by tu pojsc na kompromis.
Mateusz Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Kompromis jest ważny... Czekam na update... :) kurcze szkoda ze z forum bylo cos nie ok i obrazki poszly do domciu... :]
leander Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Na zdjęciu jest jasno bo trochę rozjaśniłem :P Ale w sumie trzeba mieć z czego rozjaśniać, a jak masz kanał diffuse (chociaż w sumie nie wiem jak budujesz materiał) na czarny to nic nie zrobisz. Może finalnie zrób tak jak będzie ładnie, ale do prezentacji ciut rozjaśniaj żebysmy mogli nacieszyć się szczegółami :D
kkk81 Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Napisano 16 Grudzień 2003 Wiem, ze po czarnym to nic nie moge. Dlatego w difuse mam ustawiony ciemny szary (parametr Value=13, odcienie szarosci). Tak, czy siak, bede kombinowal z tymi ustawieniami. Last update, ale bez rozjasnienia materialu :P 1.
Rekomendowane odpowiedzi