Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Technika, hmmm...

Modelowaine splajnami, modif Surface, (czasami zamiana na Mesh-a), modif Meshsmooth. Tylko tyle...

A siatka jest tutaj...

Napisano

Mam nadzieję że na modelu nie skończysz. Bo on sie zapowaiada smakowicie. Tak w ogóle to bardzo fajny aparacik... taki kosmiczny trochę :) Ja będe napewno czekał na shadery i teksturki... pozdro

Napisano

Ogólnie dosyć skomplikowany ten model aparatu jest. Chcesz oddać go w najdrobniejszych szczegółach? Na razie widzę kilka nieścisłości z oryginałem.

Kiedyś też robiłem CP5700, ale tylko zarys, na potrzeby animacji flashowej.

Napisano

W sumie to chce miec ogolny zarys. Nie chce robic jakiegos SUPER realistycznego modelu... Chce zeby to \"przypominalo\" ten aprat...

@Leander

Mozesz napisac, jakie to widzisz niescislosci z oryginlem? Chcialbym je poprawic, jesli sa naprawde znaczace...

Dzieki...

Napisano

@leander

Dzieki za wskazowki. Na pewno sprobuje poprawic te niedociagniecia...

Teraz dorobilem pare przyciskow do obudowy...

Napisano

@MC-Maxim

To jest taki kolarz... Najpierw robie model low-poly za pomoca splajnow, nastepnie zamieniam go na mesh-a. Po co? Zeby zrobi \"gladkie, zaokraglone\" kanty, wciecia, przerwy. Jak juz to mam. Nadaje modyfikacje Meshsmooth. I tam juz zmieniam kilka rzeczy jak zachodzi taka potrzeba... To wszystko :).

Metoda dosc szybka...

Napisano

Witam!

Widze ze idzie Ci calkiem niezle. Narazie nie ma sie czego czeplnac. Troche w niektorych miejscach wydaje mi sie za gladki, zwlaszcza z tylu, te przyciski i w ogloe tylny panelm, ale nie wiem jak to wyglada w orginale wiec sie nie czepiam. Ogolnie dobry job! Powodzenia w dalszej pracy!

Pozdrawiam!

Napisano

witam,

no niezly ten aparat !! duzo szczegolow...ale wkoncu tutaj musi byc duzo szcezgolow bo to jest pojedynczy obiekt....a kiedy ujrzymy wersje z materialami?

pozdr

Napisano

@leander

Link dziala juz od jakiegos miesiaca. W podpisie tez ejst od jakiegos miesiaca :).

Co do galerii, dzieki... I appreciate you...

Napisano

To jest tylko probka z materialami. Nie ma jeszcze tekstur. Model jest jeszcze nieskonczony...

PS. Powiedzcie mi, jak mozna nalozyc mala teksture na obiekt. Chodzi mi, zeby nie teksturowac calego biektu, tylko jego fragment. Jak sie teksturuje obiekt wieloma teksturam? Pomocy...

Napisano

haha, jeszcze prosciej... poprsotu kazdy przycisk to oddzielny obiekt odpowiednio ustawion, wsuniety w body aparatu...

Zreszta caly aparat sklada sie z kilku obiektow. Nie jest to jeden wielki, tak rozrzezbiony obiekt. Chcialem sobie zostawic mozliwosc latwiejszego teksturowania....

Napisano

No to teraz troche rozjasnilem.

Mam tez prosbe, piszcie wiecej, bo nie wiem czy robie poprawnie, czy cos zle? Piszcie cos, zeby tylko bylo na ten temat!!!

Pozdrawiam...

Ostatni update:

Napisano

Przycisk od zoomu (\"W T\") powinien byc chyba bardziej w lewo (według moich referencji). Górny wyświetlacz i i ten okrągły przycisk z tyłu (do przeglądania zdjęć) jeszcze mają niedopracowane ramki. No i śrubek nie ma :P Ale ogólnie git! Przydały by się jeszcze jasniejsze rendery.

Napisano

kkk81 - avatar może mieć do 10 kB (regulamin), więc zmniejsz.

W wyniku awarii niestety zniknęły załączniki więc nie widzę ostatniego update\'a, ale chodzi mi o taką jasność. Z moich referek Cool Pixela:

Napisano

Z referencji leander\'a wynika ze aparat jest czarny, ale struktura plastiku z ktorego jest wykonany rozprasza swiatlo... to inny material niz w twoim modeliku... :)

czy tam jakoś tak...

pozdrawiam...

Napisano

Niedlugo zamieszcze ostatni update. Wasze uwagi na temat materialu, postaram sie w miasre moich umiejetnosci uwzglednic. Dzieki za te uwagi. Moze coz z tego wyjdzie... :)

PS. Dodam jeszcze, ze w rzeczywistosci jest ona taka ciemna, ale moze rzeczywiscie nie tak jak w modelu. I na pewno nie tak jasna jak na zdjeciu. Wlasnie patrze jak by tu pojsc na kompromis.

Napisano

Na zdjęciu jest jasno bo trochę rozjaśniłem :P Ale w sumie trzeba mieć z czego rozjaśniać, a jak masz kanał diffuse (chociaż w sumie nie wiem jak budujesz materiał) na czarny to nic nie zrobisz.

Może finalnie zrób tak jak będzie ładnie, ale do prezentacji ciut rozjaśniaj żebysmy mogli nacieszyć się szczegółami :D

Napisano

Wiem, ze po czarnym to nic nie moge. Dlatego w difuse mam ustawiony ciemny szary (parametr Value=13, odcienie szarosci). Tak, czy siak, bede kombinowal z tymi ustawieniami.

Last update, ale bez rozjasnienia materialu :P

1.