grunio Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Zaczolem swój drugi model w zbrushu. Wrzucam co udalo mi się w ciagu godziny zrobic. Wiem ze jest wiele brakow wiec krytukujcie. Niewiem tez jak zrobic galki oczne, najlepiej tak jak tutaj: http://youtube.com/watch?v=4trGmJ8n6vE. Zgóry dzieki za pomoc.
Tomala Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Nos super, kształt żuchwy do poprawki usta do zrobienia bo na razie ich nie widać, oczy też trzeba zrobić no i popracuj trochę nad detalem uszu. Pozdrawiam.
Matys Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 "Stary" wizki robisz wyczesne ale nad glowa i organika musisz jeszcze popracowac :/ sam pomysl i ksztalt jest naprawde fajny, szczegolnie nos ale oczy sa juz zupelnie nienatoralne pametaj ze gdzies tam musza sie zmiescic galki oczne, zuchwa tez gdzis sie jakby zapada, miesnie szyji tez musisz dopracowac bo teraz niestaty wygladaja jak dwa mazniecia brushem to samo z uszami. No i wiadomo usta takze wymagaja dopracowania :-) ale tak pozatym to moze byc naprawde super pracka :D mam nadzieje ze nie odbierzesz tego zbyt ostro :/ chce tylko doradzic pozdrawaim.
grunio Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Napisano 15 Sierpień 2007 dzieki za komentarze. wrzucam co dalej wydziargalem
Tomala Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Teraz wygląda o wiele lepiej ale musisz jakoś zrobić te oczy a i w kącikach ust jakieś dziwne bugi wyszły.
Gość Thyrrun Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 moim skromnym zdaniem chciałbym zwrócić uwagę że to jest ork a nie człowiek więc organika nie bardzo się zdaje. Poprzednie wary były lepsze tylko wyżej ustawione, wysunięte w przód i mniejsze. Oczodoły teraz fajniej wyglądają.
grunio Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Napisano 16 Sierpień 2007 Thyrrun -> teraz sam nie wiem czy to ork bedzie - co wyjdzie to wyjdzie walcze dalej:
Gość Thyrrun Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 jak dla mnie spoko. Wyżej dałbym nos i popracował na powiekami (bardziej gładkie), i ten rów na oku :) zmniejsz go troszeczkę. Co do postaci.... świetny Drow :)
wrzecionek Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 w oczy rzuca sie jego dolna powieka powinna ona być gładsza bez tylu ostrych krawędzi i moim zdaniem gdyby ta blizna była trochę krótsza ale za to szersza lepiej by wyglądała oprócz tego to bardzo fajny model
Ania Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 fajny model blizna powinna być na brwi głębsza lub szersza niż na dole (ponieważ brew wystaje i łatwiej trafić) kilka głębszych bruzd na czole (zmarszczone czoło) b y pasowało.
grunio Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 dzieki za krytyke, wrzucam render z maxa:
Ania Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 ładne światło, całość bardzo dobrze się prezentuje, kilka detali bym poprawiła bumpmapa trochę jednostajna (jest taka sama na nosie, na czole, na policzkach...) to samo dotyczy specular mapy, przy czym tu mniej to przeszkadza. oczy jeszcze dopracuj, zazwyczaj przejście tęczówka-białko jest lekko rozmyte, no i białko lepiej by pasowało lekko żółtawe, z drobnymi żyłkami. (zresztą wygodniej się to dodaje w photoshopie w postprodukcji) edit: właśnie obejrzałam twoje portfolio, jeśli tego stworka doprowadzisz do takiego stanu technicznego jak wizualizacje, to będzie bomba.
grunio Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 Ania -> wielkie dzieki - oczy jakos srednio mi pasowaly kolejny render:
Kirian Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Renderki naprawde pr0, ale ten model ciagle je psuje;P
FF Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Łohoł! Szader skóry i render wymiatają! Piękna robota!
ZiBi_PL Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 COOL =] moze by mu jakis kawalek zbroi bys dorobil ? jakies naramienniki :D
Gość User190 Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Na początku wyglądał kiepsko, ale nieźle z tego wybrnąłeś! Jest naprawdę dobrze - poprawiłbym tylko kąciki ust. W tamtym miejscu skóra z "wąsów" i policzków jest bardzo naciągnięta, a kąciki sztywne.
grunio Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Napisano 19 Sierpień 2007 Dzieki za komentarze. Modelu juz nie mam sily poprawiac, zostanie tak jak jest - moze nastepnym razem bedzie lepiej. Render skonczony wiec wrzucam do finished works.
Rekomendowane odpowiedzi