Napisano 22 Sierpień 200717 l Witam, kiedys postanowiłem zrobić model czo0łgu do gry Red Orchestra, potzrbuje dokonczenia a narazie tyle mam
Napisano 22 Sierpień 200717 l Mapowanie niedokładne, porozciągane i mało ciekawe tekstury. Model ok :) . Jest jakis konkretny limit poly ?
Napisano 22 Sierpień 200717 l Slayer jak Ty zobaczyłeś, że mapowanie jest be? ja tam na takim małym renderze nic nie mogę zobaczyć nawet.
Napisano 22 Sierpień 200717 l tu nie trzeba widzieć żeby wiedzieć, że jest niedokładne, jakby było dokładne dałby większy render ;) a na serio widać to na kołach i blachach błotnika model wydaje się ok, tylko te gąsienice paskudne, ale swoją drogą jeszcze nie wiedziałem ładnych gąsienic low poly ;)
Napisano 23 Sierpień 200717 l Cały detal na modelu. Zrób teraz jakąś spoko teksture, model ma potencjał;-)
Napisano 23 Sierpień 200717 l Modelik fajny, gąsienice za bardzo napięte, koła naciągające niepowinny być w jednej linii z innymi spróbuj zrobić coś takiego nad teksturą trzeba jeszcze popracować pzdr.
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor Dzieki:. Pierwszy raz sie bawiłem z texturami na taką skale:]. Co do mapowania to nie bardzo mi wychodziło, ale mapowanie jest w innym programie specjalnie do gry. textura ma 1024/1024 [ATTACH]48631[/ATTACH] [ATTACH]48633[/ATTACH]
Napisano 23 Sierpień 200717 l czołg całkiem fajny gdyby mu pyknąc konkretną texturę byłoby wypasnie, choc troche pracy by ona wymagała, mapowanie faktycznie widac ze na wew błotniku poszlo gdzies bokiem
Napisano 23 Sierpień 200717 l Ale przyznać trzeba, że model na prawdę dobry jeśli chodzi o produkcje do dość starych gier. Zgadzam się całkowicie w sprawie tekstury - nawet nie chodzi o dokładność mapowania, bo to w grze nie będzie tak bardzo raziło, ale o monotonię. Dodaj jakieś emblematy czy numery i może jakieś ocieniowanie zagięć i krawędzi żeby nieco urozmaicić oteksturowanie. Ale nad mapowaniem też bym popracował. Powodzenia:]
Napisano 23 Sierpień 200717 l modelik fajny ,ja nie trzymal bym sei tak konceptui dal mu cos od seibie :))