Napisano 26 Sierpień 200717 l Witam wszystkich, chciałem się szanownych forumowiczów spytac i dowiedzieć dlaczego podczas symulacji tkaniny między stołem a tkaniną jest pusta przestrzeń,tkanina nie spada na stół i w dodatku nie układa sie na stole tak jak powinna tylko tworzy na zagięciach zaokrąglenia. Przeciez boki stołu nie są zaokrąglone. Zapewnie robię coś nie tak, tylko co? Proszę o odpowiedź:) Zaznaczam, że miski stoją na tym stole a tkanina lewituje
Napisano 26 Sierpień 200717 l Autor zmieniłbym gdybym jeszcze wiedział gdzie to jest , albo jestem ślepy albo?
Napisano 26 Sierpień 200717 l nie znam się na tym maxowym ciuchu ale musi byc opcja o takiej nazwie albo przynajmniej działaniu (tak jak w reaktorze ) sprawdź w helpie do tego, musi byc taki parametr
Napisano 26 Sierpień 200717 l W max 7 to propertis-rector-zakładka z col.tolerance czy jakoś tak ale widze, że ty używasz ciuchów z nowego kmaxa to nie wiem, może będzie tak samo jak w 7.
Napisano 26 Sierpień 200717 l to nie jest reactor tylko cloth :D w object properties jest coś takiego jak offset i depth (w colision properties)je musisz zmniejszyć i tyle.
Napisano 26 Sierpień 200717 l Autor No dzięki chłopaki za radę, Bacry miałeś rację, trzeba tylko parametry zmienić,:)