Skocz do zawartości

pusta przestrzeń między obrusem a stołem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, chciałem się szanownych forumowiczów spytac i dowiedzieć dlaczego podczas symulacji tkaniny między stołem a tkaniną jest pusta przestrzeń,tkanina nie spada na stół i w dodatku nie układa sie na stole tak jak powinna tylko tworzy na zagięciach zaokrąglenia. Przeciez boki stołu nie są zaokrąglone. Zapewnie robię coś nie tak, tylko co? Proszę o odpowiedź:) Zaznaczam, że miski stoją na tym stole a tkanina lewituje

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

zmieniłbym gdybym jeszcze wiedział gdzie to jest , albo jestem ślepy albo?

Napisano

nie znam się na tym maxowym ciuchu ale musi byc opcja o takiej nazwie albo przynajmniej działaniu (tak jak w reaktorze ) sprawdź w helpie do tego, musi byc taki parametr

Napisano

W max 7 to propertis-rector-zakładka z col.tolerance czy jakoś tak

ale widze, że ty używasz ciuchów z nowego kmaxa to nie wiem, może będzie tak samo jak w 7.

Napisano

to nie jest reactor tylko cloth :D w object properties jest coś takiego jak offset i depth (w colision properties)je musisz zmniejszyć i tyle.

Napisano
  • Autor

No dzięki chłopaki za radę, Bacry miałeś rację, trzeba tylko parametry zmienić,:)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.