Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Może ktoś ma doświadczenie jak zaimportować własną postać zrobioną w 3Dsmax do posera ???

Tzn. chodzi o to żeby można było edytować postać w poserze ...

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie widziałem tego posera na oczy ale zobacz jakie formaty może on importować i wyeksportuj model z maxa do takiego formatu a potem zaimportuj do posera.

Napisano

hehe moze sie myle ale chyba czegos takiego sie nie da poser to shit w ktorym bawisz sie gotowymi modelami z programu

Napisano
  • Autor

hehe wiem .... ale klient sobie zażyczył ... ale z tego co czytam to nie da rady :)

Pozdro

Napisano

a czy te modele-gotowce co są w poserze są gdzieś zapisane jako osobne pliki?

bo przypuszczam że poser pracuje na zasadzie morph targetów, powiedzmy jest gdzieś tam model grubego kolesia i model chudego, a użytkownik ustawia jakimś sliderem grubość generowanej postaci czyli stopień wymieszania obu modeli.

więc jeśli znajdziesz gdzie i jak te pliki są zapisywane, to pewnie będzie się dało wyeksportować z maxa do tego formatu jakieś kilka morph targetów, a klient będzie mógł se suwać i się bawić.

choć pewnie szybciej i prościej będzie oznajmić klientowi że się nie da, i zedytować postać w maxie.

dodam że znam posera tylko ze słyszenia i tak sobie zgaduję, nic konkretnego pomóc nie mogę.