xMark Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 pytanie moze juz bylo o skylight w v rayu ale ja mam troche inne. jak uzyskac efekt taki sam jak w brazilu przy ustawieniach domyslnych skylighta. bo w v- rayu probowalem i wogole nie wychodzilo. ma ktos jakis pomysl?? pokaze moze roznice brazil =
SansSerif Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 Uzyj mapy hdr do oswietlenia sceny. Albo nie zmienaj renderera jesli masz oba. Vray jest swietny ale takie subtelne rowki i zaglebienia wyciaga tylko brazil.
xMark Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Napisano 11 Grudzień 2003 wlasnie z brazilem jest cos nie tak bo mi rozwala pliki juz o tym gdzies pisalem. postaram sie zalatwic jakiegos lepszego brazila to wtedy takie probne renderki bede se w nim robic :D
l_lewandowski Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Witam! Pierwsze slysze zeby Brasil pliki rozwalal? :o Nigdy nigdzie sie z tym nie spotkalem. Pozdrawiam!
delek Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 wstaw światło typu omni do sceny i je wyłącz.
xMark Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Napisano 12 Grudzień 2003 mi brazil rozwalal pliki. wersja 0.4 czy jakos tak. nie moglem pozniej zasejowanej pracy odloldowac
Dibo Napisano 13 Grudzień 2003 Napisano 13 Grudzień 2003 nie musisz wstawiać omni! Wystarczy ze w opcjach renderka wyłączysz \"default light\" jest to chyba pierwsza roleta z góry nie pamiętam nazwy bo nie mam maxa włączone ale wiem ze jest
xMark Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 ok dzieki wielkie dzieki wam se poradzilem :D i jest super
Rekomendowane odpowiedzi