Napisano 29 Sierpień 200717 l Cześć! Mam pytanie xD jest jakaś dobra strona www na której można się zapoznać z podstawami 3dsMaxa (interface itp.) Chodzi mi o coś takiego jak wiki Blendera. Pozdro! (mój pierwszy post, nie bijcie pls:P)
Napisano 29 Sierpień 200717 l Autor No ale tu na tej stronce są same tutoriale jak coś zrobić, np. uchwyt od filiżanki...:P I pisze tylko np. obróć itp. a skąd mam wiedzieć jak ? Ja trochę robie w blenderze i tam jakoś daje radę a tu to nawet obrócic nie potrafie. Nie działają tu takie przyciski Ggrab, Sscale, Rrotate? Nie śmiać się prosze:D
Napisano 29 Sierpień 200717 l Na górze maxa masz główny pasek narzędziowy na nim masz podstawowe narzędzia do selekcji i transformacji (move, rotate, scale) a także inne przydatne funkcje do których obczajenia wystarczy lekka znajomość angielskiego. PS z jakiego Ostrowca jestes?
Napisano 30 Sierpień 200717 l zapraszam do zapoznania się z działem podstawy: http://www.max3d.pl/show.php?id=podstawy 3D Studio MAX Autorzy: Joanna i Maciej Pasek ISBN: 83-86718-70-6 Książka wydawnictwa Helion. Książka w postaci elektronicznej (ebook) KLIKNIJ TUTUJ ABY POBRAĆ KSIĄŻKĘ (7.1MB) jest to bardzo pomocna książka na której uczyła się większość z nas. co prawda dotyczy wcześniejszej wersji programu ale do nauki podstaw posłuży w sam raz. Pozdrawiam