Napisano 29 Sierpień 200717 l Syflex - podobno niesamowity, podobno o wielkim potencjale - podobno, bo jakos cholera wszyscy zalozyli chyba, ze sam odkryje te mozliwosci w nim drzemiace. Tutoriale w samym XSI dotyczace syflexa sa delikatnie mowiac skromniutkie. Tymczasem da sie uzyc tego cuda do symulacji skory. Przegrzebalem internet i jedyne co w tym temacie znalazlem (z konkretnych rzeczy) to platny tutorial Autodeska pod Maye ale z uzyciem syflexa jako pluginu. Ktokolwiek widzial, ma, wie gdzie sa itd itp tutoriale do syflexa pod XSI - bede wdzieczny za pomoc. Ten na 3D totalu z czapeczka znam jak i te ze strony syflexa ;) Na XSI Base polowa linkow jest przedawniona. Chodzi mi o cos wiecej niz debilne opuszczanie plane'a na kulke czy flage. Najbardziej symulacja skory. Druga sprawa, zeby nie mnozyc watkow nad potrzebe - moze znacie jakies inne sposoby na symulacje skory i miesni w XSI - linki do tutoriali ar mor den uelkomd ;)
Napisano 30 Sierpień 200717 l Houdini?;) Żartowałem. Ale da się. Nie żartuje. Możesz eksportować przez Colladę hierarchę nulli, odtworzyć kości w Houdinim, potem mięśnie i skóra. Te latające potworki w ostatnim Harrym Potterze tak powstały. A symulacje mięśni mają śliczną... To Cię raczej nie urządza..? W każdym razie wiesz, że masz wybór ;) pozdr., skk.
Napisano 30 Sierpień 200717 l Autor Dzieki - chcialbym to jednak zamknac w XSI - bo na niego mnie stac, w przeciwienstwie do Houdiniego :D Ale dobrze wiedziec - moze POTESTUJE na jakims DEMKU ;) [...oczywiscie bezalkoholowe ;) ] Pottera nie widzialem, ale chyba sie zmusze dla efektow, bo film, historia i glowny bohater odrzucaja mnie na kilometrow 100.
Napisano 30 Sierpień 200717 l SYmek ma racje - najprościej w XSI byłoby to zrobić Houdinim :P Dobra a tak na poważnie to próbowałeś Madcap Muscle lub FIE Muscle System ? Pierwszy chyba już nie jest rozwijany (przynajmniej jego strona nie działa) ale instalke można znaleźć tu: http://209.85.129.104/search?q=cache:dBVusReKV6gJ:www.xsibase.com/forum/index.php%3Fboard%3D13%3Baction%3Ddisplay%3Bthreadid%3D32027+xsi+base+muscle+system&hl=pl&ct=clnk&cd=1&client=opera I drugi: http://xsi.fie.us/muscleSystem/indexVersionOne.php Też chyba nikt tego nie rozwija :( no ale jest prostszy (i ma o wiele mniej opcji) później można by się syflexem pobawić...
Napisano 30 Sierpień 200717 l Autor Raz jeszcze dzieki za fatyge! Poczytalem i posluchalem o tym co bedzie oferowal Moondust w XSI i juz nie moge sie doczekac wersji w niego uzbrojonej. Na razie jednak zawalcze z tym co mi podrzuciliscie. Do linkow w dziale XSI dorzucilem filmiki z tegorocznego Siggraph - wspominaja tam Moondust ale niestety nie ma prezentacji mozliwosci. Gdyby ktos przypadkiem trafil na takowa na necie - bede wdzieczny za dorzucenie do ciekawych linkow w dziale XSI. Peace.