Skocz do zawartości

Model 3D: Benq fp767-12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio dłubałem coś przy takim oto monitorku. Model nie jest w 100% skończony, brakuje jeszcze detalu z tyłu, ale tego narazie nie pokazuję. Chciałem pozna ć troche vraya, światło, textury itp. Proszę o komentarze, najlepiej takie co jest nie tak, co poprawić, co dodać. Czekam na waszą pomoc. Pozdrawiam

649ce522c403a18e.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Właśnie, lepsze studio, tak żeby lepiej widać było model, na razie chyba coś jest nie tak z fazką obudowy wokoło matrycy, ale nie wiem czy to z powodu oświetlwnia czy materiału, w innym studiu powinno być lepiej widać. Samo modeling OK

Napisano

Witam

Ten model to jedno z wyposażenia mojego pokoju, no ale chce robić każdy ciekawszy model w studiu. Jakie lepsze studio macie na myśli? Nie jestem w tym temacie jeszcze bardzo zaawansowany.

Napisano

Ta krecha na górze to jeszcze symmetry nie skończone, siatka to bump oraz częściowo mapa diffuse, przycisk już jest lekko niebieski, a tak wogóle to próbuję w innym studio.

Napisano

Witam

\Zmieniłem scenę, swiatło, dopracowałem textury, i taki oto efekt, chyba lepszy niż poprzedni.

b977e69c832f567b.jpg

bdcbf85714888efb.jpg

Jeszcze dojdzie kilka rzeczy, kable,itp.

Co sądzicie o tym renderze? Co poprawić? Pozdrawiam. Przemek

Edit. Te dziurki z tyłu są za duże, ale niedługo je poprawie, więc na to nie patrzcie.

Napisano

Co do poprawieni studia to już nie mam pomysłów, to jest drugie już studio, coś ala 50% HEMISPHERE, 4 światła vray light sphere i jedno vray light plane.

Napisano

No ale podpowiedzcie mi coś bo ja już nie rozumiem, co mam w studio poprawić? Dodać jakieś plane żeby się odbijało w monitorze? Ja dopiero zaczynam coś kombinować z vrayem i potrzebuje popdpowiedzi. Wkońcu w maxie siedzę nie całe pół roku. Pozdrawiam

Napisano

Hmmm nawet może nie samo studio złe ale sposób prezentacji/kompozycja choć wiem ,że to wip :) tu wrzucam fotki może któraś cię zainspiruje >>> http://plusd.itmedia.co.jp/pcupdate/articles/0403/24/yu_benq.jpg

tu oczywiście bez tego silnika :) >> http://images.jupiterimages.com/common/detail/11/28/23462811.jpg

Chodzi mi głównie aby tło nie było takie zwykłe białe i aby monitor nie stał tak "zwyczajnie" A samo studio możesz jeszcze jakoś urozmaicić

Napisano

Aha to już wiem o co Wam chodzi, miałem w planie co innego no ale ten render z tym silnikiem też mi się podoba. Pozdrawiam i dzięki.

Napisano

Witam

Po dłuższej przerwie wrzucam to co udało mi się wypłodzić. W szkole mam taki plan, że n nic więcej czasu nie mam.

Co do rendera, scena raczej taka zostanie bo mi się podoba, Może jakieś małe poprawki będą, ale pomysł zostanie.

5d579ef4894cd4e8.jpg

Napisano

przyzwoity monitorek

W szkole mam taki plan, że n nic więcej czasu nie mam.

:(

Nie przesadzaj, po szkole można znaleźć trochę czasu dla uochanego Maxa lub Maya. Chyba, że to przelotna miłość.

Napisano

40 lekcji w tygodniu to jednak troche przesada. O 16;00 w domu, a jeszcze trzeba się pouczyć ;(. Co do grafiki to raczej nie przelotna miłość bo myśle już powoli o jakiś studiach we Wrocku. Co myślicie o tym nowym studiu? Może taka koncepcja pozostać czy jeszcze coś innego wykombinować? Pozdrawiam

Zrobiłem większy renderek, bo na tych małych to nic nie widać.

73114b12f7593bd0.jpg

Napisano

Witam

Po bardzo długiej przerwie, prezentuje finalne studio. To jeszcze nie jest final render, bo dalem trochę niższe ustawienie.

Rozdielczośc to 1280x960 i taka chyba pozostanie. Jeśli ni emacie jakichś większych uwag co do frontu, to zabieram się za render tyłu. Pozdrawiam

c05453d3ff5a99d2.jpg

Napisano

Dziękuję Wam za komentarze, to naprawdę podbudowuje i tym razem czas na "dupencję". Gdzie nie gdzie jeszcze muszę poprawić, dokładnie widzę 5błędów których nie miało być. Poprawię błędy i jak powiecie że jest ok to kończe ten model i zabieram się za Motorolę v980. Pozdrawiam.

e977e60a231d8162.jpg