Gość BigBen Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Witam Ostatnio dłubałem coś przy takim oto monitorku. Model nie jest w 100% skończony, brakuje jeszcze detalu z tyłu, ale tego narazie nie pokazuję. Chciałem pozna ć troche vraya, światło, textury itp. Proszę o komentarze, najlepiej takie co jest nie tak, co poprawić, co dodać. Czekam na waszą pomoc. Pozdrawiam
Ex3 Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Zrób jakieś ciekawsze studio. A modelik wygląda całkiem wporzo.
goran Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Właśnie, lepsze studio, tak żeby lepiej widać było model, na razie chyba coś jest nie tak z fazką obudowy wokoło matrycy, ale nie wiem czy to z powodu oświetlwnia czy materiału, w innym studiu powinno być lepiej widać. Samo modeling OK
Gość BigBen Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Witam Ten model to jedno z wyposażenia mojego pokoju, no ale chce robić każdy ciekawszy model w studiu. Jakie lepsze studio macie na myśli? Nie jestem w tym temacie jeszcze bardzo zaawansowany.
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 co to za krecha na gorze monitora ;p , przycisk power on powinien byc niebieski , pozatym bardzo ladnie. Przednia siatka na dole modelowana czy tex?
Gość BigBen Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Ta krecha na górze to jeszcze symmetry nie skończone, siatka to bump oraz częściowo mapa diffuse, przycisk już jest lekko niebieski, a tak wogóle to próbuję w innym studio.
Gość BigBen Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Witam \Zmieniłem scenę, swiatło, dopracowałem textury, i taki oto efekt, chyba lepszy niż poprzedni. Jeszcze dojdzie kilka rzeczy, kable,itp. Co sądzicie o tym renderze? Co poprawić? Pozdrawiam. Przemek Edit. Te dziurki z tyłu są za duże, ale niedługo je poprawie, więc na to nie patrzcie.
NV Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Z poprawiania to zdecydowanie studio :) A tak to mi się b. podoba.
Gość BigBen Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Co do poprawieni studia to już nie mam pomysłów, to jest drugie już studio, coś ala 50% HEMISPHERE, 4 światła vray light sphere i jedno vray light plane.
ReflectVision Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 o wiele lepszy , popraw w koncu symmetry ;p no studio do poprawki, jakos przedstaw ten monitor, a nie ze stoi bo stoi ;)
Gość BigBen Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 No ale podpowiedzcie mi coś bo ja już nie rozumiem, co mam w studio poprawić? Dodać jakieś plane żeby się odbijało w monitorze? Ja dopiero zaczynam coś kombinować z vrayem i potrzebuje popdpowiedzi. Wkońcu w maxie siedzę nie całe pół roku. Pozdrawiam
NV Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Hmmm nawet może nie samo studio złe ale sposób prezentacji/kompozycja choć wiem ,że to wip :) tu wrzucam fotki może któraś cię zainspiruje >>> http://plusd.itmedia.co.jp/pcupdate/articles/0403/24/yu_benq.jpg tu oczywiście bez tego silnika :) >> http://images.jupiterimages.com/common/detail/11/28/23462811.jpg Chodzi mi głównie aby tło nie było takie zwykłe białe i aby monitor nie stał tak "zwyczajnie" A samo studio możesz jeszcze jakoś urozmaicić
Gość BigBen Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Aha to już wiem o co Wam chodzi, miałem w planie co innego no ale ten render z tym silnikiem też mi się podoba. Pozdrawiam i dzięki.
Gość BigBen Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Witam Po dłuższej przerwie wrzucam to co udało mi się wypłodzić. W szkole mam taki plan, że n nic więcej czasu nie mam. Co do rendera, scena raczej taka zostanie bo mi się podoba, Może jakieś małe poprawki będą, ale pomysł zostanie.
claude Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 przyzwoity monitorek W szkole mam taki plan, że n nic więcej czasu nie mam. :( Nie przesadzaj, po szkole można znaleźć trochę czasu dla uochanego Maxa lub Maya. Chyba, że to przelotna miłość.
Gość BigBen Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 40 lekcji w tygodniu to jednak troche przesada. O 16;00 w domu, a jeszcze trzeba się pouczyć ;(. Co do grafiki to raczej nie przelotna miłość bo myśle już powoli o jakiś studiach we Wrocku. Co myślicie o tym nowym studiu? Może taka koncepcja pozostać czy jeszcze coś innego wykombinować? Pozdrawiam Zrobiłem większy renderek, bo na tych małych to nic nie widać.
ReflectVision Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 ladniej prezentowaloby sie bez tej linii za monitorem, jakies ladne przejscie by sie przydalo
Gość BigBen Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Witam Po bardzo długiej przerwie, prezentuje finalne studio. To jeszcze nie jest final render, bo dalem trochę niższe ustawienie. Rozdielczośc to 1280x960 i taka chyba pozostanie. Jeśli ni emacie jakichś większych uwag co do frontu, to zabieram się za render tyłu. Pozdrawiam
Gość BigBen Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Dziękuję Wam za komentarze, to naprawdę podbudowuje i tym razem czas na "dupencję". Gdzie nie gdzie jeszcze muszę poprawić, dokładnie widzę 5błędów których nie miało być. Poprawię błędy i jak powiecie że jest ok to kończe ten model i zabieram się za Motorolę v980. Pozdrawiam.
ReflectVision Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 litera B zbyt cienka :) nafutruj ją :D
Rekomendowane odpowiedzi