Napisano 30 Sierpień 200717 l Witam Ostatnio dłubałem coś przy takim oto monitorku. Model nie jest w 100% skończony, brakuje jeszcze detalu z tyłu, ale tego narazie nie pokazuję. Chciałem pozna ć troche vraya, światło, textury itp. Proszę o komentarze, najlepiej takie co jest nie tak, co poprawić, co dodać. Czekam na waszą pomoc. Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 200717 l Właśnie, lepsze studio, tak żeby lepiej widać było model, na razie chyba coś jest nie tak z fazką obudowy wokoło matrycy, ale nie wiem czy to z powodu oświetlwnia czy materiału, w innym studiu powinno być lepiej widać. Samo modeling OK
Napisano 30 Sierpień 200717 l Witam Ten model to jedno z wyposażenia mojego pokoju, no ale chce robić każdy ciekawszy model w studiu. Jakie lepsze studio macie na myśli? Nie jestem w tym temacie jeszcze bardzo zaawansowany.
Napisano 31 Sierpień 200717 l co to za krecha na gorze monitora ;p , przycisk power on powinien byc niebieski , pozatym bardzo ladnie. Przednia siatka na dole modelowana czy tex?
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Ta krecha na górze to jeszcze symmetry nie skończone, siatka to bump oraz częściowo mapa diffuse, przycisk już jest lekko niebieski, a tak wogóle to próbuję w innym studio.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Witam \Zmieniłem scenę, swiatło, dopracowałem textury, i taki oto efekt, chyba lepszy niż poprzedni. Jeszcze dojdzie kilka rzeczy, kable,itp. Co sądzicie o tym renderze? Co poprawić? Pozdrawiam. Przemek Edit. Te dziurki z tyłu są za duże, ale niedługo je poprawie, więc na to nie patrzcie.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Co do poprawieni studia to już nie mam pomysłów, to jest drugie już studio, coś ala 50% HEMISPHERE, 4 światła vray light sphere i jedno vray light plane.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l o wiele lepszy , popraw w koncu symmetry ;p no studio do poprawki, jakos przedstaw ten monitor, a nie ze stoi bo stoi ;)
Napisano 3 Wrzesień 200717 l No ale podpowiedzcie mi coś bo ja już nie rozumiem, co mam w studio poprawić? Dodać jakieś plane żeby się odbijało w monitorze? Ja dopiero zaczynam coś kombinować z vrayem i potrzebuje popdpowiedzi. Wkońcu w maxie siedzę nie całe pół roku. Pozdrawiam
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Hmmm nawet może nie samo studio złe ale sposób prezentacji/kompozycja choć wiem ,że to wip :) tu wrzucam fotki może któraś cię zainspiruje >>> http://plusd.itmedia.co.jp/pcupdate/articles/0403/24/yu_benq.jpg tu oczywiście bez tego silnika :) >> http://images.jupiterimages.com/common/detail/11/28/23462811.jpg Chodzi mi głównie aby tło nie było takie zwykłe białe i aby monitor nie stał tak "zwyczajnie" A samo studio możesz jeszcze jakoś urozmaicić
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Aha to już wiem o co Wam chodzi, miałem w planie co innego no ale ten render z tym silnikiem też mi się podoba. Pozdrawiam i dzięki.
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Witam Po dłuższej przerwie wrzucam to co udało mi się wypłodzić. W szkole mam taki plan, że n nic więcej czasu nie mam. Co do rendera, scena raczej taka zostanie bo mi się podoba, Może jakieś małe poprawki będą, ale pomysł zostanie.
Napisano 9 Wrzesień 200717 l przyzwoity monitorek BigBen napisał: W szkole mam taki plan, że n nic więcej czasu nie mam. :( Nie przesadzaj, po szkole można znaleźć trochę czasu dla uochanego Maxa lub Maya. Chyba, że to przelotna miłość.
Napisano 9 Wrzesień 200717 l 40 lekcji w tygodniu to jednak troche przesada. O 16;00 w domu, a jeszcze trzeba się pouczyć ;(. Co do grafiki to raczej nie przelotna miłość bo myśle już powoli o jakiś studiach we Wrocku. Co myślicie o tym nowym studiu? Może taka koncepcja pozostać czy jeszcze coś innego wykombinować? Pozdrawiam Zrobiłem większy renderek, bo na tych małych to nic nie widać.
Napisano 9 Wrzesień 200717 l ladniej prezentowaloby sie bez tej linii za monitorem, jakies ladne przejscie by sie przydalo
Napisano 20 Wrzesień 200717 l Witam Po bardzo długiej przerwie, prezentuje finalne studio. To jeszcze nie jest final render, bo dalem trochę niższe ustawienie. Rozdielczośc to 1280x960 i taka chyba pozostanie. Jeśli ni emacie jakichś większych uwag co do frontu, to zabieram się za render tyłu. Pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200717 l Dziękuję Wam za komentarze, to naprawdę podbudowuje i tym razem czas na "dupencję". Gdzie nie gdzie jeszcze muszę poprawić, dokładnie widzę 5błędów których nie miało być. Poprawię błędy i jak powiecie że jest ok to kończe ten model i zabieram się za Motorolę v980. Pozdrawiam.