Napisano 11 Grudzień 200321 l Witam. Jest to moj debiut w 2d. Zawsze mnie interesowal rysunek, lecz nigdy samemu nie chcialo mi sie robic, ale w koncu sie przelamalem i narysowalem drzewko. Uzylem Paintera 8 i mojej zasluzonej juz myszki. Wykonanie trwalo 1,5h. Efekt moze nie powala, ale mi sie jako tako podoba, myslalem ze bedzie gorzej:). Oczekuje konstruktywnej krytyki. Wiem ze kolory mozna by poprawic i dac jeszcze jakies tlo ale nie wiem dlaczego tekstura mi sie nakladala i psula caly efekt:). Prawdopodobnie nie bede w stanie nic poprawic juz w tym rysunku gdyz w trialu paintera nie ma opcji zapisu. Pozdro[piwo]
Napisano 11 Grudzień 200321 l Blood: ile jestes na tym forum? Od wczoraj? Czytaj: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6271 Drzewka nie ma co komentowac, bo jest na poziomie przedszkola - landrynkowe i plaskie. Radze troche poczytac na temat...
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor Sorry Drug. O tym punkcie akurat zapomnialem. Biglebowsky: Az tak zle jest????
Napisano 11 Grudzień 200321 l blood proponuje Ci wziąść sie za jakiegos tutoriala bo drug ma niestety racje co do pracki.
Napisano 12 Grudzień 200321 l Z daleka nie wygląda źle :D Widziałem znacznie gorsze starty. Przynajmniej nie użyłeś rozmytego brusha przyozdobionego na koniec pięcioma filtrami.
Napisano 12 Grudzień 200321 l Autor A moglibyscie mi dac jakies wskazowki oglone do rysowania olowkiem i na kompie???? Pozdro[piwo]
Napisano 12 Grudzień 200321 l Ciekawe, że najprostsza rada jest najtrafniejszą: rysuj, rysuj, rysuj. To naprawdę działa
Napisano 12 Grudzień 200321 l to juz lepsze, nie wiem czy w painterze jest tak jak w ps-ie ale masz cos takiego jak scrathing tym mozna ladne liscie zrobic pien to nic trudnego powodzenia! polecam ci ksiazki loomisa na fineart.sk sa ksiazki jego
Napisano 12 Grudzień 200321 l Wyjrzyj przez okno i zobacz jak drzewo wyglada, zamiast za myszke/tablet chwyc za olowek.