Berry Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Witam serdecznie wszystkich użytkowników :) Pierwsza sprawa to pivot http://zapodaj.net/viewer.php?id=18123410.jpg zniknał i teraz nie wiem jak go przywrócić,tzn brak jest tych strzałek.. Druga sprawa to Plane, da się w nim użyć baziera, chodzi mi o to by dopasowac kształ plane, ponieważ wcześniej przygotowałem sobie splaina i teraz chce dopasować palne by wyglądał tak samo, ale nie wiem jak to zrobić ...
tadzio Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 1- po raz miliontzrystatysiecypiecsetszescdziesiatyosmy: FAQ i F1 (wcisnij "x"). 2-nadaj planeowi odpowiednia ilosc segmentow i poprzesuwaj vertexy by dopasowac krawedzie plane'a do ksztaltu splajna. Lub przekonwertuj splajana do edit poly/mesh i masz juz plaszczyzne, tyle ze z siatka nienadajaca sie do edycji... pozdr
ReflectVision Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 hehe Klicek cos mowil w innym temacie ;p czytaj FAQ
Oleksiak Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Ja tylko dodam że jeżeli dalej nie widać piwota (po tym wciśnięciu "x";]) to jeszcze powciskaj "+" lub wejdź sobie to ustawiania piwota i daj sobie "center to object" - jak np. skopiowałeś sobie jakieś poligony z obiektu i potem na nich pracujesz to piwot jest ustawiony tak jak w obiekcie "rodzicu" ;] I czytaj wcześniej wspomniane FAQ i F1.
Rekomendowane odpowiedzi