Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takiego kompa: Barton 2600, Radeon 9100 i 512 ram ddr1 good ram

no i ostatnio dokupilem sobie jeszcze jedna kosc 512 i tez good rama i jakos w maxie nie widze roznicy :/

Czy przy takim sprzecie dolezenie tych 512 powinno cos zmienic? Z tego co wiem ramy przyspieszaja prace w viewportach ale ja jakos nie odczuwam roznicy :/

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

W viewportach bardziej przyspiesz karta graficzna. Ja przesiadając się z 256MB na 1,25GB w viewportach też zbytniej różnicy nie widziałem, ale już rendering znacznie się poprawił. Głównie w ten sposób, że sceny, które przedtem nie liczyły się w ogóle z powodu małej ilości pamięci, nagle zaczęły się renderować. Najlepiej zrób sobie testy czasów renderowania w scenach z jakąś bogatą geometrią (ale nie przesadzaj, bardzo łatwo zapchać 1GB RAM : ).

Napisano

no jak laduje sie komp to wyskakuje 1Ghz no i jak w windzie sobie sprawdze to tez wykrywa nie wiem moze poprostu wiecej oczekiwalem nie wiem chyba bede musial zrobic testa ze odpale maxa na samych 512 i zobaczy czy jednak nie jest gorzej :P. Boje sie poprostu ze reszta czesci kompa jest chujowa i te nowe ramy nic nie dawaja ale ja sie na hardware nie znam i dlatego sie was tu pytam.

Napisano

hehe do renderingu sie przyda i troche wiekszych scenek , a tak to w VP nie powinno byc wiekszej roznicy ;) chociaz zalezy to od ilosci poly, przy wiekszej na pewno jest szybciej. Zrob test, wyciagnij nowa kosc zrob scenke 500kpoly, i zobacz ile masz klatek przy obracaniu, potem wloz ram spowrotem i zrob j/w moze wtedy odczujesz roznice