Nash23 Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Witam wszystkich. Pracuję nad oświetleniem garderoby. Komentarze mile widziane (szczegolnie te pozytywne:)) Wrzucam tu bo uważam że nie jest dobrze. Pozdr.
JohnyCa Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Zwiększ parametr subdiv w slocie reflect dla materiału drewna. Zniknie ziarno :) Reszta wygląda OKI dla mnie.
!Ewert Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 poka screena z widoku z maxa bo coś te swiatło ma dziwny kierunek:)
carlosss Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 ten dywan to simclothem zrobiony? nieźle mi się podoba
Nash23 Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 Prosta scenka ale jak widać nie daję rady! Scenę oświetla vraysky i nic więcej. Tak na marginesie to niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego światlo w oknie (vray plane) powoduje że envir. nie oświetla wnętrza (jakby tworzyło nieprzenikalną ścianę dla oświetlenia typu vraysky). Pomocy! aha Dywan to simcloth..
Nash23 Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 A to maly updejt. Sufit teraz taki. Czuje ze opadam z sił ;)
!Ewert Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 ten dywan to ja widziałem w jakiejś palecie darmowej modeli chyba..
Nash23 Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 http://www.archidom.net/ chyba tutaj go znalazłem i troszkę porozciągałem
Nash23 Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 wszystko fajnie ale czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie ;) ?
makbol Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Może sprobuj zaznaczyć w vraylight opcje invisible.
Nash23 Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Napisano 10 Wrzesień 2007 To właściwie ciekawe. Całkiem niedawno zauważyłem że światlo vraylight jest nieprzenikalne dla environmetru (tzn jeśli w environmetr wrzucimy vraysky i mamy włączone światło vraylight w oknie to vraysky nie rozświetla nam wnętrza). Parametr - invisible nic nie daje. Może mam coś w ustawieniach nie tak jak trzeba. Proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi