Napisano 5 Wrzesień 200717 l Witam wszystkich. Pracuję nad oświetleniem garderoby. Komentarze mile widziane (szczegolnie te pozytywne:)) Wrzucam tu bo uważam że nie jest dobrze. Pozdr.
Napisano 6 Wrzesień 200717 l Zwiększ parametr subdiv w slocie reflect dla materiału drewna. Zniknie ziarno :) Reszta wygląda OKI dla mnie.
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor Prosta scenka ale jak widać nie daję rady! Scenę oświetla vraysky i nic więcej. Tak na marginesie to niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego światlo w oknie (vray plane) powoduje że envir. nie oświetla wnętrza (jakby tworzyło nieprzenikalną ścianę dla oświetlenia typu vraysky). Pomocy! aha Dywan to simcloth..
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor http://www.archidom.net/ chyba tutaj go znalazłem i troszkę porozciągałem
Napisano 10 Wrzesień 200717 l Autor To właściwie ciekawe. Całkiem niedawno zauważyłem że światlo vraylight jest nieprzenikalne dla environmetru (tzn jeśli w environmetr wrzucimy vraysky i mamy włączone światło vraylight w oknie to vraysky nie rozświetla nam wnętrza). Parametr - invisible nic nie daje. Może mam coś w ustawieniach nie tak jak trzeba. Proszę o pomoc.