Napisano 6 Wrzesień 200717 l Witam jestem ciekaw jak zrobić żeby blueprinty (w tym przypadku) mi się nie chowały nawet jak zaznaczę jakiś sobie obiekt i dam na nim hide unselected. Próbowałem z warstwami ale nic mi nie wyszło... da się takie coś zrobić ?
Napisano 6 Wrzesień 200717 l prawy klawisz na zaznaczonym obiekcie i jest opcja typu freez selection (a w ustawieniach mozesz przestawic żeby freezowanych obiektow nie pokazywało jako szarych - show frozzen in gray czy jakos tak)
Napisano 6 Wrzesień 200717 l Autor Hmm u mnie to nie działa, a opcja o której mówisz to znam. Nawet obiekt "zfrezowany" zostanie schowany :/
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor Odświeżam wątek bo strasznie chciałbym się dowiedzieć jak zrobić aby nie chowały się wszystkie przedmioty oprócz zaznaczonego. Tworze sobie obiekt który ma wiele warstw i jak chce pracować "głębiej obiektu" to najlepiej jest mi znaznaczyć warstwę na której obecnie pracuje i dać opcję "hide unselected" tylko że wtedy chowają się równiej blueprinty :/ PO-MO-CY ;]
Napisano 7 Wrzesień 200717 l nie łatwiej sobie zaznaczyc bluprinty i wtedy dac hide unselected ?? chyba najlatwiejsze rozwiazanie - zaznaczasz wszytskie obiekty jakie chcesz zeby zostaly:) a jezeli jest ich duzo to mozesz uzyc narzedzia ktore sie nazywa (chyba) multi selection - wyskakuje Ci lista i sobie wybierasz elementy ktore chcesz
Napisano 8 Wrzesień 200717 l a ja uważam że najłatwiej bluprinty ustawić na backgrund! View-viewportbackground-i tam wybierasz plik i dotego najlepiej ustawić na dole match bitmap i z prawej strony lock zoom i pan, wybierasz na dole dla jakiego viewportu i jedziesz możesz ustawić widok wire i tak będzie widać obrazek
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Zartor zlituj sie ja Cie prosze :D ktores z tych 3 1) zmien nazwe planow z printami na 'PRINT', nagraj sobie makro które do zaznaczonego aktualnie obiektu doda obiekt o nazwie 'PRINT' (klawisz H jesli dobrze pamietam) i automatycznie doda Hide unselected. Przypisz do przycisku i gotowe. 2) uzyj klawisza ctrl, zaznacz model i bluprinty, hide unselected 3) podziel sobie prace na layery i ukrywaj layery. w ostatecznosci zadzwon pod ten numer i spytaj czemu nie dali czegos takiego co nie chowa blueprintow - 0 800 400 112
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor MONKEY ON YOUR BACK - dobrze lituje się :D Wybieram opcje 3 ;] Powiem jeszcze dlaczego innych nie wybrałem :P 1 - bo to jest chyba trudne, a jak nie to ticz mi ;] bo pomysł interesujący... 2 - bo to jest nie praktyczne... printy mam friznięte więc trzeba je unfrezować i te sprawy, dużo zabawy... A i dzwonienie ee tam i tak się z nimi nie dogadam, oni swoje ja swoje, pewnie będę musiał płacić za połączenie ;] claude - Może przy następnej okazji pomyśle o tym ;] Dziękuje za pomoc gajs.
Napisano 8 Wrzesień 200717 l 2 - bo to jest nie praktyczne... printy mam friznięte więc trzeba je unfrezować i te sprawy, dużo zabawy... skoro masz printy freeze to chyba wystarczy zaznaczyc wszystko w scenie i dac hide ?
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Autor aaaaaaaaaaaaa...atakujecie mnie :P dobrze już poradziłem sobie... np. robie teraz taką wieże i tam jest mnóstwo małych dupereli ale jakoś zapomniałem o opcji grupowanie ;].
Napisano 12 Wrzesień 200717 l Autor OOO tak ! a ja na przekór wszystkim :P I znalazłem rozwiązanie dokładnie 3 min temu :D tak tak tak :PP I dla innych jeżeli nie stosowali... Zaznaczasz sobie obiekt/y który/e chcesz mieć w scenie i naciskasz CTRL + I (czyli na chłopski rozum zaznaczenie nie zaznaczonego i odznaczenie zaznaczonego hehe ;]) A później Hide selection. Da Da. No jestem zadowolony :) I pozdrawiam. Ps. A oczywiście blueprint'y są friznięte.