Napisano 11 Wrzesień 200717 l przymierzam sie do instalacji xp'ka 64bit, czy jest cos o czym powinienem wiedziec? czy kazdy soft pod tym dziala, czy ruszy mi wogole na core2duo? itp z góry dzieki i pozdrawiam
Napisano 11 Wrzesień 200717 l wszystko ruszy :) ale sprawdź lepiej czy masz sterowniki x64 do każdego urządzenia w kompie :D ja się przejechałem na drukarce.
Napisano 11 Wrzesień 200717 l a właśnie takie małe pytanko co do 64 bit ;) to np. na systemie 32 bitowym vray może renderować dwoma kwadracikami naraz zamiast jednego ? bo mam proca 64 bit a system mam 32 ps. max 8
Napisano 11 Wrzesień 200717 l może, liczba "kwadracików" (Bucketów) jest zależna od liczby rdzeni (tych wirtualnych HT i tych logicznych jak naprzykład w Core2Duo czy quadach)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Autor no tak , tylko dziala max 3gb ramu :] (przynajmniej na mojej plycie)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Autor no i ciula nie ma tak łatwo, mam dyski w raidzie i zaden strownik pod windowsa nie dziala, nawet te 64bitowe :/
Napisano 11 Wrzesień 200717 l serwus :) coś musiało być popsute, jesli max 64 liczyl wolniej niz 32. Ja nadal twardo testuje viste. Jest wszystko ok, i działa pieknie :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Kwadraciki zaleza od ilosci procesorow/rdzeni, a XP64 warto instalowac wlasciwie tylko jesli masz wiecej niz 3gb ramu bo 64 bity nie przyspieszaja w magiczny sposob pracy, jedynie pozwalaja na alokowanie wiekszej ilosci pamieci A programy chodza wszystkie, tyle ze z driverami jest roznie. Niektore 32bitowe wersje dzialaja, niektore nie.
Napisano 11 Wrzesień 200717 l nie tylko na Twojej ttaaddeekk, chyba w ogóle nie działa na 32bit.. a przynajmniej mi jeszcze nie ruszyło a trochę z tym już walczę ;d
Napisano 12 Wrzesień 200717 l wszystko ruszy :) ale sprawdź lepiej czy masz sterowniki x64 do każdego urządzenia w kompie :D ja się przejechałem na drukarce. ja na skanerze i karcie wifi... serwus :) coś musiało być popsute, jesli max 64 liczyl wolniej niz 32. Ja nadal twardo testuje viste. Jest wszystko ok, i działa pieknie :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) a ja juz zaliczylem z cztery niebieskie ekrany, pomimo wylaczenia kont uzytkownikow... Ale pozatym tez jestem zadowolony z visty, czasem swiruje ale ogolnie chodzi dobrze.
Napisano 15 Wrzesień 200717 l 64 bity nie przyspieszaja w magiczny sposob pracy, jedynie pozwalaja na alokowanie wiekszej ilosci pamieci . Zgadzam się, 64 bity baaaardzo się przydają przy dużych, rozbudowanych scenach, mapach kosmicznej rozdzielczości itp. Co do szybkości robiłam test, jest szybciej o jakies 30% Co do driverow - nie działa drukarka, co ciekawe, driver pod 64 na nią jest, ale nie działa :>
Napisano 15 Wrzesień 200717 l Różne jajca się dzieją - ja na przykład żeby zadziałał mi skaner na USB potrzebowałem ASPI driverów do SCSI Adapteca.