mecgd Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Od jakiegoś czasu robie taką oto poczekalnie. Proszę o komentarze i uwagi co można by tutaj poprawić żeby wyglądało na realniejsze. Mam tyle ale oczywiście wszstko może być do poprawki
siwy Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Nad materiałami trzeba jeszcze popracować, światło też nie za fajne. Wystrój wnętrza bez komentarza :). Nie chciałbym tam czytać, wolałbym usiąść w wygodnym fotelu.
mirach Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Baaaardzo bym nie chciał miec takiego pokoju do czytania. Ani przytulnie, ani wygodnych foteli, wystrój kojazy sie bardizej z łazienką. No ale to sprawa gustu co do poprawien to: -przedewszystkim krzesla za ciemne, wygladaja jak 2 czarne dziury na tym obrazki - kafelki blyszcza sie strasznie - szafka chyba jest wcisnieta w podloge, a zdrugiej strony wyglada jakby lewitowala - wg mnie za slabe ustawienia GI. - czy ta szafeczka ma szklane drzwi? jesli tak to popracuj nad materialem lub odbiciami zeby te szklo bylo widac. To tak odemnie, ale ekspertem nie jestem
mecgd Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 Czyli ogólnie uwagi do materiałów :) Ok zabiore się do pracy i postaram się poprawić :D A co do wystroju to niektórzy preferują "gołe" pomieszczenia :P Siwy mówisz, że światło nie za fajne, a co dokładnie ? Za jasno czy w jaki sposob nie za fajne ?
siwy Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 światłlo takie studyjne wyszło. Może spróbuj wprowadzić jakiś kolor światła, pobaw sie też ustawieniami w exposure control, np. wstaw exponential i pozmieniaj wartości zobacz co ci zacznie wychodzić. Tak w ogóle to nie wiem czym renderujesz.
linnenn Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 racja, to bardziej przedpokój niż pomieszczenie / kącik do czytania ^^" może pomyśleć o dodaniu zieleni, w większej ilości ? a te krzesła wyglądają na mega twarde... może jakieś poduszki na nich, aby się wygodniej siedziało ?
mecgd Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 Proszę tylko nie u dentysty :P Ale koncepcje zawsze można zmienić =] Poczekalnia to nie taki zły pomysł :) Staram się zrobić poduszki na tych krzesłach bo za wygodni jesteście :) Pracuje tez nad światłem. Tekstury troche poprawiłem później render i pokaże co mi z tego wyszło
carlosss Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 co to za krzesła w ogóle to ja nie wiem :| do kościoła by może pasowały, jak miałbym coś czytaćto na miękkiej leżance a nie takim czymś, chyba że to rzeczywiście jest poczekalnia czytelnia :P ogólnie całość nie trzyma sie kupy ;/ ale wizka sama w sobie niezła ;)
siwy Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 to jest poczekalnia w kancelarii parafialnej, brakuje tylko świętego obrazka na ścianie :)
mecgd Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 Nie wiem co w tych krzesłach kościelnego są po prostu troche antyczne niedługo bedą poprawione, trwa render u mnie na komputerze to musi troche potrwać. I tak to jest poczekalnia(nie u dentysty i nie parafialna:P) koncept został zmieniony muszę poprosić moderatora o zmiane nazwy tematu bo ja chyba nie mogę :)
mirach Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Mozesz, edytując pierwszy wątek, chyba gdzies tam w Advanced jest. Jak zmienisz na poczekalnie, to rzeczywiscie bedzie sie o wiele trudniej do tego przyczepic :)
mecgd Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 Ha! Dzięki :) Teraz jak mi ktoś napisze, że to wyglada bardziej na pokój do czytania niż na poczekalnie to nie wiem =]
linnenn Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Ha! Dzięki :) Teraz jak mi ktoś napisze, że to wyglada bardziej na pokój do czytania niż na poczekalnie to nie wiem =] raczej tak się nie stanie ;] czekamy na zmiany
mecgd Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 Wprowadziłem małe zmiany jeżeli chodzi o oświetlenie, szybe i krzesła mam nadzieje, że będzie wam wygodniej tym razem. Czekam na komentarze i propozycje kolejnych poprawek :) Wyszło tak długo ale szybciej nie mogłem :) Widzicie ile trwa render na moim komputerze... Może już niedługo to się zmieni
Fargate Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Cześć modeli jest fajna (kieliszki, lampa, książki) i sam render nie kuje w oczy. Do poprawy stanowczo krzesła (nie dość że nie wygodne, to jeszcze IMO nie pasują) ale największą zagadką są dla mnie szuflady w tym stoliku\szafce. Przecież jedna w chodzi w drugą (chyba ze nie są to zwykłe szuflady tylko takie ścięte pod katem wtedy ok)
mecgd Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 Są ścięte widziałem gdzieś szafkę o podobnej budowie chyba u kogos w domu =]
AGmakonts Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 daj jakies mniej płaskie światło....jest tu w ogóle sufit?
mecgd Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 Jasne jest sufit. Bez sufitu troche dziwnie wyglądało oświetlenie
tadzio Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 nie rozumiem koncepcji... chyba troszke bez ladu i skladu... pozdr
delf77 Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 materialy srednio , ogolnie wnetrze bez smaku - pomieszniae stylow , materialow , krzeslo jakby z 2ch krzesel-nogi z innego :) , dodatki srednie ..
briz Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 trochę to dziwnie wygląda, najbardziej nie pasuje mi podłoga i to że wszystkie sprzęty są tak poustawiane pod ścianam, szafka, krzesła, lampa i ten wazon wyglądają jakby każdy był z innej bajki, i trafiły tu tylko przypadkiem
Rekomendowane odpowiedzi