Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu robie taką oto poczekalnie. Proszę o komentarze i uwagi co można by tutaj poprawić żeby wyglądało na realniejsze. Mam tyle ale oczywiście wszstko może być do poprawki

scena.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nad materiałami trzeba jeszcze popracować, światło też nie za fajne. Wystrój wnętrza bez komentarza :). Nie chciałbym tam czytać, wolałbym usiąść w wygodnym fotelu.

Napisano

Baaaardzo bym nie chciał miec takiego pokoju do czytania. Ani przytulnie, ani wygodnych foteli, wystrój kojazy sie bardizej z łazienką. No ale to sprawa gustu

co do poprawien to:

-przedewszystkim krzesla za ciemne, wygladaja jak 2 czarne dziury na tym obrazki

- kafelki blyszcza sie strasznie

- szafka chyba jest wcisnieta w podloge, a zdrugiej strony wyglada jakby lewitowala - wg mnie za slabe ustawienia GI.

- czy ta szafeczka ma szklane drzwi? jesli tak to popracuj nad materialem lub odbiciami zeby te szklo bylo widac.

To tak odemnie, ale ekspertem nie jestem

Napisano
  • Autor

Czyli ogólnie uwagi do materiałów :) Ok zabiore się do pracy i postaram się poprawić :D A co do wystroju to niektórzy preferują "gołe" pomieszczenia :P

Siwy mówisz, że światło nie za fajne, a co dokładnie ? Za jasno czy w jaki sposob nie za fajne ?

Napisano

światłlo takie studyjne wyszło. Może spróbuj wprowadzić jakiś kolor światła, pobaw sie też ustawieniami w exposure control, np. wstaw exponential i pozmieniaj wartości zobacz co ci zacznie wychodzić. Tak w ogóle to nie wiem czym renderujesz.

Napisano

racja, to bardziej przedpokój niż pomieszczenie / kącik do czytania ^^" może pomyśleć o dodaniu zieleni, w większej ilości ? a te krzesła wyglądają na mega twarde... może jakieś poduszki na nich, aby się wygodniej siedziało ?

Napisano
  • Autor

Proszę tylko nie u dentysty :P Ale koncepcje zawsze można zmienić =] Poczekalnia to nie taki zły pomysł :) Staram się zrobić poduszki na tych krzesłach bo za wygodni jesteście :) Pracuje tez nad światłem. Tekstury troche poprawiłem później render i pokaże co mi z tego wyszło

Napisano

co to za krzesła w ogóle to ja nie wiem :| do kościoła by może pasowały, jak miałbym coś czytaćto na miękkiej leżance a nie takim czymś, chyba że to rzeczywiście jest poczekalnia czytelnia :P ogólnie całość nie trzyma sie kupy ;/ ale wizka sama w sobie niezła ;)

Napisano

to jest poczekalnia w kancelarii parafialnej, brakuje tylko świętego obrazka na ścianie :)

Napisano
  • Autor

Nie wiem co w tych krzesłach kościelnego są po prostu troche antyczne niedługo bedą poprawione, trwa render u mnie na komputerze to musi troche potrwać. I tak to jest poczekalnia(nie u dentysty i nie parafialna:P) koncept został zmieniony muszę poprosić moderatora o zmiane nazwy tematu bo ja chyba nie mogę :)

Napisano

Mozesz, edytując pierwszy wątek, chyba gdzies tam w Advanced jest. Jak zmienisz na poczekalnie, to rzeczywiscie bedzie sie o wiele trudniej do tego przyczepic :)

Napisano
  • Autor

Ha! Dzięki :) Teraz jak mi ktoś napisze, że to wyglada bardziej na pokój do czytania niż na poczekalnie to nie wiem =]

Napisano
Ha! Dzięki :) Teraz jak mi ktoś napisze, że to wyglada bardziej na pokój do czytania niż na poczekalnie to nie wiem =]

raczej tak się nie stanie ;] czekamy na zmiany

Napisano
  • Autor

Wprowadziłem małe zmiany jeżeli chodzi o oświetlenie, szybe i krzesła mam nadzieje, że będzie wam wygodniej tym razem. Czekam na komentarze i propozycje kolejnych poprawek :)

scena2.jpg

Wyszło tak długo ale szybciej nie mogłem :) Widzicie ile trwa render na moim komputerze... Może już niedługo to się zmieni

Napisano

Cześć modeli jest fajna (kieliszki, lampa, książki) i sam render nie kuje w oczy. Do poprawy stanowczo krzesła (nie dość że nie wygodne, to jeszcze IMO nie pasują) ale największą zagadką są dla mnie szuflady w tym stoliku\szafce. Przecież jedna w chodzi w drugą (chyba ze nie są to zwykłe szuflady tylko takie ścięte pod katem wtedy ok)

Napisano
  • Autor

Są ścięte widziałem gdzieś szafkę o podobnej budowie chyba u kogos w domu =]

Napisano
  • Autor

Jasne jest sufit. Bez sufitu troche dziwnie wyglądało oświetlenie

Napisano

materialy srednio , ogolnie wnetrze bez smaku - pomieszniae stylow , materialow , krzeslo jakby z 2ch krzesel-nogi z innego :) , dodatki srednie ..

Napisano

trochę to dziwnie wygląda, najbardziej nie pasuje mi podłoga i to że wszystkie sprzęty są tak poustawiane pod ścianam, szafka, krzesła, lampa i ten wazon wyglądają jakby każdy był z innej bajki, i trafiły tu tylko przypadkiem