Napisano 13 Wrzesień 200717 l Witam :) jestem dopiero raczkującym maxowiczem więc prawdopodobnie zadam jakieś głupie pytanie... ale grzebie w necie i nie potrafie znaleść tego czego szukam. pewnie dla tego że nie wiem jak to nazwać by google mi powiedziało prawde :) więc napisze to łopatologicznie i może ktoś mi wyjaśni jak to nazwać albo jak to zrobić :) więc tak :) zrobiłem sobie model kubka taki jak ponizej.teraz chciałbym dodać na jeden z boków taki rysuneczek jak ten nizej. jedyne co mi sie udało osiganać przez ustawienie w materiale mapy i dodanie bitmapy (tej nizej) i po wrzuceniu tego na całosc (bo nie mam pojęcia jak dodać na kawałek bo zawsze mi wychodzą jakieś co najwyzej kawałeczki nogi mieszczace sie w danym kwadracie (to zrobiłem wg tutka z waszej strony o dodawaniu textur na poszczególne feace) ale nie wiem jak w nim ustawić teksture dokładnie. wogole własciwie nie wiem jak ją tam mam ustawiać. chodzi mi o to by osiagnać taki efekt. pozdrwaiam :)
Napisano 13 Wrzesień 200717 l poczytaj w helpie na temat uvw map modifier, w tym wypadku spróbowałabym cylindrical albo planar mapping i w bitmapie wyłączyć tiling.
Napisano 16 Wrzesień 200717 l Autor dzieki wielkie :) troche musiałem jeszcze pokombinować ale juz smiga :) dzieki wielkie :) reput dla ciebie :D narazie mam cos takiego :) jeszcze popracuje :) jak na pierwszy projekt w maxie to jestem z siebie dumny :D
Napisano 16 Wrzesień 200717 l Autor zupka jeszcze wogole nie jest robiona :D to tylko jakis brazowy kolorek z jakas popaćkaną mapką :D ale cii to sie tez da wypic :D
Napisano 17 Wrzesień 200717 l dodam tylko takie małe spostrzezonko... ten baran [owca] w orginale jest krótszy/sza ;) za bardzo go/ją rozciagnałeś... jak na pierwsze podejście do maxa to kongratulejszyn, oby tak dalej ;)