flesz_gordon Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 witam w jaki sposob moge sobie w xsi wyseparowac panel kontrolny jak w mayce? poki co mam go zawsze w oknie front, ale bardziej praktycznie bylo by go miec luzem -da sie jakos "wyciagnac" viewport jak np curve editor czy explorer? (0 i 8 na klawirze) zobaczylem niedawno rig w maya na cgtalku zalaczam pliczki generalnie chodzi o to ze jak chce sobie poanimowac z panelu to mi sie okno kamery pomnniejsza i musze sie wpartywac w monitor uwazniej a chcialbym zeby bylo cos w rodzaju "float window"
streaker Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 rozumie, ze te wszystkie suwaczki to jakieś obiekty pomocnicze, spliny itp ? Jeśli tak to object view powiniem wystarczyć (tylko zablokować go trzeba)
flesz_gordon Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 chyba sie nie zrozumielismy.... chce wyseparowac jedno okno "viewport" zeby sobie latalo np jak "explorer"- 8 na klawirze lub moze inny sposob zeby sobie zrobic panel jak w mayce...
streaker Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Nie wiem czy Ty mnie, ale ja Ciebie na pewno zrozumiałem :) Taki prostu przykład, gdzie zamiast wszystkich tych suwaczków dalem kółka z splinów (przyjąłem, że wszystkie te kontrole to spliny albo implicit, bo innej możliwości nie ma albo ja nie znam :) ) Zaznaczasz kontrole -> view->general->object view i zablokować ten widok, lata ? lata... (albo jak kto woli jest float'em)
flesz_gordon Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 łoooł duuuud :D dzieki - o to chodzilo (view/general/object view- jakby ktos przeczytal i dalej nie wiedzial ) wybacz za nieporozumienie ;) pozdr
Rekomendowane odpowiedzi