Gość kkuubbaa88 Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Prosze o pomoc... Robie strone w photoshopie i mam pare obrazkow PNG(maja przezroczyste tla... tak mi sie wydawalo). Problem jest taki, ze obrazek, ktory ma przezroczyste tlo w FireFox wyswietla sie prawidlowo... niestety ten sam obrazem w IE wyswietla sie z polprzezroczystym niebieskim tlem...:( dlaczego ? co zrobic aby to naprawic ? oto link do przykladowego pliku. Prosze sprawidz Pod Mozilla i IE... Obrazek tak wyglada na IE a tak na firefox co jest grane ? jak to naprawic ?
SoAd Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Nie ten dział. Przenieś temat do działu web art. Może tam ci pomogą
Plastique Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 http://homepage.ntlworld.com/bobosola/pngtestfixed.htm [edit] to dodaj do head, i sciagnij to: http://homepage.ntlworld.com/bobosola/pngfix.js masz wszystko w linku wyżej
Gość kkuubbaa88 Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 dzial poprawiony :) teraz prosze o wasza pomoc...
Knysha Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Plastique zapodal Ci rozwiazanie - pngfix.
Gość User190 Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Trochę balansując na OT. Wiki pisze: "Format PNG zalecany jest przez konsorcjum W3C jako najlepszy format grafiki dla sieci WWW" :) Nic, tylko kochać Microsoft :)
Knysha Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 i zobacz co to z Ciebie zrobiło :D No co :P? da mesedż...
Plastique Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 i zobacz co to z Ciebie zrobiło :D hehe cos mi sie przypomnialo
Knysha Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 hehe cos mi sie przypomnialo True, true, tylko ze ja sie zawsze staram napisac najpierw kod pod IE, a dopiero pozniej dopasowywuje pod normalne przegladarki {Firefox, Opera, Safari} :) Przeklenstwa bym podczepil pod zyczenia smierci dla Bill'a Gates'a oraz programistow IE :D
Rekomendowane odpowiedzi