syriusz 27 Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Witam , mam problem z dispalcement vraya, próbuje uzyskać w miarę dobr efekt kostki brukowej ale coś się kaszani i wychodzą plamy na tej kostce, co to może być? I jeszcze jedno, widać tylko pionowe rowki między kostkami a poziomych brak? Proszę o odpowiedź bo nie radzę sobie z tym i czasu mam mało:( Ilość plam zmniejsza się wraz z przesunięciem kamery ku górze.Podciągając antialiasing i inne ustawienia nic to nie pomaga.
piksar Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 plamy na kostce brukowej najpewniej pochodzą z jakiegoś rozpadającego sie auta - olej cieknie - to normalne - nie ma sie co przejmowac
syriusz 27 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Piksar no jasne, tylko załóżmy że jest to kostka świezo położona, i nic po niej nie jeździło więc skąd te plamy, na pewno to nie olej:)
piotrek Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Jak dla mnie, to chyba jakieś błędy w filtrowaniu mapy.
syriusz 27 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Po zrenderowaniu w wiekszej rozdiałce zobacze moze faktycznie materiały źle ustawione? A jesli chodzi o filtrowanie mapy w dispalcement to w jej opcjach jest ustawiony numerek 1 i tak chyba jest najlepiej:) Problemu nie dało się rozwiązać, choć jest już lepiej:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c446f72fceac44e5.html
Rekomendowane odpowiedzi