Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam karte graficzna GF 7300 GS 128 bit 256 MB PS 3.0 VS itp. Chce sie spytac wiec jak to jest z tymi kartami, bo karty graficzne "Quadro" one bodajże (z tego co wiem),sa do grafiki wrecz stworzone (do tworzenia itp w np maxie, mayi itp), tyle ze swoje one kosztuje :). I mam pytanie, co tak naprawde daje zmiana Geforce na Quadro (Poprzez sterowniki itp, na necie widzzialem ja kto zrobic), czy tylko w opcjach karty bedzie QUADRO ? czy zmieni sie cos, karta bedzie wydajniejsza w maxie, szybsza czy cos? Prosze o odpowiedz. :cool:

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gdy zmodowałem software'owo mojego GF2 na Quadro i poustawiałem odpowiednio jakieś opcje OpenGL, wyświetlanie w viewporcie istotnie przyspieszyło. Możliwe było także włączenie Hardware rendering w viewporcie - eleganckie cienie i w miarę dobrze wyglądające shadery z refleksami (tylko z tym ostatnim już widać było, że moja karta sobie nie radziła).

Napisano

Wydajnośc zwykle wzrasta parokrotnie, ale bądźmy szczerzy, nie każdy wykorzysta potencjał quadro. Jeżeli robisz w CAD'ach z jakimiś hardkorowymi akceleracjami sprzętowymi, to tak, ale jeśli ograniczasz się np. do architektury (tej drobniejszej) czy gameartu, to spokojnie zaopatrz się w zwykłą desktopową kartę. :)

Ale multisampling jest fajny. ;)

Napisano

mam pytanie w temacie

wiecie jakie gf można przerabiać na quadro ?

dalej działa ta opcja z nowszymi dżiforsami ?

Napisano
  • Autor

Dzieki za odp, I mam znow pytanie ;] (jak zwykle zreszta) , jak powinien wygladac widok w viewportach?. Bo umnie , i wedlug mnie jest wszystko wporzadku, a moze wedlug was jest cos do du*y :), Czy ktos moze dac screena ktory pokazuje dobre viewporty?..

Napisano

Jeśli nie dostrzegasz żadnych błędów w renderowaniu czarnych plam czy innych krzaków) to jest wszystko w porządku :)