Napisano 16 Grudzień 200321 l To jest moja pracka która powstała w bliżej nie skonkretyzowanym celu...takie tam moje wypociny i coż chciałem to trochę podrasować, więc proszę o wyrozumiałość. W sprawach kolorowania na kompie jestem laikiem...no ale jak mowią kto nie spróbuje ten nigdy się nie dowie czy cóś w tym stylu...:D
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor to powyżej to szkic pierwotny...ba szkic gadanie ...tusz nad którym się ździebko nameczyłem wiem ze na tym rys jest straszny burdel ale chyba go lubię:D oki a teraz ten kolorek hy,hy to są zwykłe przeźroczyste nakładki no ale jak pisałem jezdem początkujący w te klocki...
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor a i jeszcze jedno ze kolorki pstrokate to ja dobrze wiem chciałem tylko podkręcić(może zbyt mocno;))klimat rannego zaduchu w mieście...i taki tam smog\'owy japoński stylik...besztajcie a co tam:D
Napisano 16 Grudzień 200321 l Fajna inspiracja manga:) I like it. Ahm, avatarek popraw :> Szczegoly w czerwonym linku ponizej.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Ja wolę szkic od wersji kolorowej, która kojarzy mi się ze starymi numerami fantastyki. Tyle, że tam po prostu brakowało odpowiedniej palety drukarskiej. Moze troche bardziej zaszalej z kolorkami.. w każdym do mnie ta technika nie przemawia póki co.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor ...hmmm z tym avatarem myslałem ze przejdzie ale bystre masz oczka DruG...ba musisz :D...a i dzięki za szczere wypowiedzi, co do kolorków leander to ja nie za bardzo widze jak mam pojechać bo ja całe życie w czerni i bieli smaruję to mi się zatracił stopniowo kolor i takie cóś wychodzi hy,hy :D... no ale narazie studjuję tutoriale...do następnego
Napisano 16 Grudzień 200321 l Kolor lepciejszy, słuchaj leandera. Ja bym sie ich za to nie czepaił, mozna by podsycic kontrastem tu i ówdzie ale subtelnie jakos dla dodania głębi, byle nie przesadzic bo sie burdel zrobi. Szkic przedni :) Podoba mi sie :)
Napisano 16 Grudzień 200321 l Jak dla mnie szkic bomba :D Tez bym kontrastu dodała ale to tylko szczególik, talent to Ty masz.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Bardzo podoba mi się szkic! Można gdiześ zobaczyć więcej tych czarno-białych?
Napisano 16 Grudzień 200321 l co do kolorowego to... ja bym to widzial w odcieniach jednego koloru np szystko w niebieskich albo jakichs brudnych czeswonych, terza to najbardziej denerwuje mnie ten fioletowy na 1 wszym planie - jakbs dokleil kawalek innego obrazka ... no ale szkic cz-b bardzo ladny...... pozdrowienia
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor ...oki co do rys to nie wiem czy bede jeszcze do niego siadal ... bo sporo nowych do zrobienia i jak na razie w black&white robię a photoshop idzie w ruch jak mam chwile wolną(tzn pomiedzy browarem a rysunkiem:D)... -wuka-dopiero po publikacji tylko fragment, sam rozumiesz prawa autorskie:D(kolo stycznia,lutego zeskanuje-bo ja w komiksie robię), a takie tam kilka prac to możesz zobaczyć na stronce http://www.studencka-architektura.prv.pl w galerii w rożnych pracach pawłapiechnika -Serinde-..to tylko 5%:)... -Tiger1313-z tym kontrastem kuknę ale nie obiecuję:D -boba- ty skurczybyku, taaa wiem ze masz obiekcje co do tego fioletowego;)musimy sie zając archetonem i to na poważnie pozdrawiam pozdrawiam;);)
Napisano 17 Grudzień 200321 l Zajeczepisty szkic !! Za niego dostajesz 6 ;) Gorzej już z kolorową wersją...załapałeś klimat sceny, ale cała praca wymaga jeszcze dopieszczenia (np: ten latający pojazd po środku...jest po postu zamalowany czerwienią...dopieść go innymi barwami, podobnie plakat(reklama po lewej) oraz ten...daszek / siatka...nad nim trochę się pobaw, by widać było \"dziurki\" :) Proponuję jeszcze dodać coś w rodzaju mgiełki w oddali...dodała by niesamowitego klimatu. Oczywiście duże znaczenie ma \"styl\", jaki chcesz uzyskać...ANIME czy coś bardziej realnego (chyba wiesz o co mi chodzi :) ) Pozdr i powodzenia ;)
Napisano 17 Grudzień 200321 l Originally posted by littleninja -Serinde-..to tylko 5%:)... Ciężko pracować i wykorzystywać swój talent to Ty potrafisz! :D
Napisano 18 Grudzień 200321 l Autor dzięki za wypowiedzi i odsyłam do nowego posta serinde-poczucie humoru to ty masz:D pzdrawiam może tu jeszcze wrócę;)