Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko...

Otóż chce wygenerować Skybox'a w panorama exporter (3D studio MAX) lecz zamiast poszczególnych boków sześcianu expotrują mi sie tylko 2 opcje: cylinder i sphere. Czy jest jakiś skrypt/plugin który zapisywał by boki sześcianu po wyrenderowaniu?? bo teraz radze sobie na trochę łopatologicznie :> klikam pause w renderze i zapisuje... no cóż nie zawsze udaje mi sie kliknąć tak aby trafić na zrenderowany obrazek. Jest to bardzo irytujące :)

Dzięki za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Vray ma możliwość ustawienia BOXowej kamery. Z takiej renderuje się rozłożony na płasko sześcian, akurat do skyboxa :) Nie wiem niestety czy wersja "free" miała już tę opcję.

Napisano
  • Autor

arevulopapo a mógłbyś mi napisać gdzie mam szukać tej boxowej kamery?? czy to ustawienie kamery czy oddzielny typ??

--------------------------------------------------

Edit:

Juz znalazłem dzięki wielkie arevulopapo

Edit 2:

Kurcze prawie to o co mi chodziło...ale zamiast kwadratu bokami sześcianu są prostokąty.... :|

Edit 3:

Udało sie.... jak by ktoś miał problem z tymi prostokątami to wystarczy odwrócić ustawić Image Aspect na 0,75 a Pixel Aspect na 1.0 i wychodza ładne kwadraciki :>

Pozdrawiam

Napisano

Dobierz odpowiednią rozdzielczość. Przykład: chcesz kwadraty o boku 400px - rozdzielczość ustawiasz na 1200x1600 : )