Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Trochę moich fotek robionych aparatem Sony DSC-V1.

1.

01xk4.jpg

2.

02nx8.jpg

3.

03fh6.jpg

4.

07nu6.jpg

5.

08kf6.jpg

6.

09jx2.jpg

7.

66759700mh4.jpg

8.

dsc2mz9.jpg

9. - Wariacje w Ps

dsc1px3.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nr 2 - kosmicznie! Nr 6 w sumie też kosmicznie (te postaci wyglądają jak z archiwum X lub z "bliskie spotkanie III-go stopnia":-). Te dwie moim zdaniem najlepsze.

Napisano

ja w sumie mam mala prosbe... fajnie by bylo gdybyte pliczki jednak mniejsze byly. mam tylko 17 cali... a jednak odbior jest lepszy, gdy sie widzi cale zdjecie a nie piksele.

bardzo podoba mi sie 2, naprawde kawal dobrej fotografii.

6 ma potencjal, trzeba by nad tym troszke popracowac. odszumic, wyprostowac. na moje jeszcze uciac dol. bo tam sie nic nie dzieje.

7 moglabybyc fajna po wykadrowaniu, za duzo przestrzeni. probowales sciac boki?

kaczke tez wykadrowac. te galazki w rogu sa calkowicie niepotrzebne.

na jaszczurce zawiodla go i kadr. jest po prostu nieciekawy.

reszta taka sobie. jak dla mnie troche za malo pracy w szopie. masz oko na Ciekawe obiekty, ale technika troszke kuleje (chodzi mi glownie o kadrowanie)

Napisano
  • Autor

Dzięki kamilsien masz racje z tym kadrowaniem, a jeśli chodzi o odszumianie to jaką masz na to technikę? Nie traci sie na ostrości?

Napisano

traci sie, w zaleznoscijak umiesz odszumic - mniej lub wiecej. ale jak odszumisz duzy plik, to na pomniejszeniu nic nie widac ;)

Napisano

unsharp i zrób lekko kontrast, albo technika rozmycia na klonie warstwy z tą fotografią, a później edit>zanik rozmycia na nakładce i steruj sobie jak chcesz kryciem i złącz warstwy-polepszysz sobie jakość po odszumieniu, działa troche jak technika HDR (nadaje tego "czegoś" fotografiom)...

Napisano

2 i 7 fajne, reszta troche siada... m.in. przez wspomniane kadrowenie..

ja tam szumy lubie, hehe :)

4,5,6 moglaby byc lepsza.. czegos tu rakuje, albo wrecz przeciwnie, za duzo wolnej przestrzeni, nie wiadomo na co patrzec.. choc ta kaczusia nawet na tapetke by sie nadawala :D