Kimmi Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Zastanawiam się nad kupnem komputera przeznaczonego głównie do grafiki 3D i obróbki video. Chciałem kupić jeden procesor czterordzeniowy np taki: http://www.komputronik.pl/Procesory/Intel/Quad_Core_S775_quad_core_64_bit_/Intel_Core2_Quad_Extreme_QX6800_2_93_GHz_S775_BOX/pelny,id,38770/, ale nie wiem czy lepszym rozwiązaniem nie będzie kupno 2 procesorów dwurdzeniowych z rodziny xeon. Który wariant będzie bardziej wydajny? Czy system nie będzie miał problemów z obsługą 2 procesorów? ...i jeszcze jedno pytanie: Czy w takim kompie będzie mi potrzebna karta graficzna z najwyższej półki, czy może wystarczy mi coś tańszego?
max_1989 Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 hm moze kup plyte na dwa procki i wrzuc poki co jednego quada a pozniej sobie drugiego dorzucisz :) nie powinien miec problemow z ich obsluga :) Teraz karty graficzne sa dosc tanie i juz za 400 zl cos fajnego dostaniesz :)
Kimmi Napisano 30 Wrzesień 2007 Autor Napisano 30 Wrzesień 2007 I taki komp będzie na pewno chodził z jednym prockiem?
Rekomendowane odpowiedzi