Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! To mój pierwszy post, ale mam nadzieję, że się nie zbłaźnię... jest taka sprawa, mianowicie... Mam wymodelować postać człeko-królika, podobnego do Bugsa. Tu jednak jest taka sprawa, to nie ma być Bugs tylko ktoś podobny, trochę czubek, świrus... Chodzi mi tu bardziej o model, ktoś może mi dać jakieś wskazówki, znam Blendera i 3ds max. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że ma być to model do gry, więc oszczędność trójkątów bardzo wskazana...

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Hem, a mozesz powiedziec o jakie wskazówki ci chodzi?

Potrzebujesz konceptu takiej postaci? Wskazowek odnosnie low poly? Genetycznego uzasadnienia szaleństwa które spotkało człeko-królika?

Bo z twojego postu nie wynika zbytnio jakbyś chcial zeby ci pomoc.

pozdrawiam

Mirach

Napisano

Koncept stworzenia takiej postaci. Jakieś wskazówki co do tego jak sie za to zabrać. A i wskazówki co do low-poly, szczególnie w wypadku postaci jak najbardziej.

Napisano

Hm, gdybym umiał rysować, to pewnie zaczoł bym od jakiejś z grubsza humanoidalnej postaci, ustalił proporcje kończyn itp, potem wzioł pare zdięć królika i na ich podstawie zaczoł dorzucać zwierzęce "ficzersy" do konceptu. Ale nie umiem rysowac :) O dokładniejsze porady pozostaje ci pytać tych speców co biorą udział w konkursach koncept artowych :)

Napisano

zacznij od tego że weźniesz do ręki kartkę papieru i narysujesz tego królika. potem go pomaluj kredkami aż będzie ładny. narysuj od boku i od przodu.

jak będziesz to miał, to pokaż, wtedy się wspólnie namyślimy czy lepiej będzie taką postać zacząć od boxa czy od plane.

Napisano

Hmm...Ania ok, chociaż u mnie z rysowaniem średnio :P ale coś spróbuje... A jakieś rady co do jego wyglądu? mam go rysować jako człowiek i, jak to napisał Mirach, potem dodać "ficzersy" królicze? Mi chodzi właśnie o to. Bo metodologie tworzenia postaci znam, ale tak pokrótce.

Napisano

wiesz bo dla nas jest to trochę trudno powiedzieć, bo tylko ty dokładnie wiesz co chcesz uzyskać :) ewentualnie poproś kogoś od 2d czy ci nie narysuje.

Napisano

Hmm..i tu jest problem bo u mnie w teamie nie ma nikogo takiego :P Chciałbym uzyskać coś podobnego do Bugs Bunny'ego, ale nieco bardziej zakręcony, no i na pewno inną twarzą, żeby nie kopiować tego co Looney Toons zrobiło ;)

Gość Roliostroo
Napisano

hehe ale ta wypowiedź jest stara,napewno już ci nie trzeba

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności