Napisano 4 Październik 200717 l Elo, od razu piszę że jestem totalnym noobem, tworzę box 100 na 100 z wysokością 1, wciskam "M" i nie mogę dodać żadnego koloru, więc wciskam "G" bo czytalem w tutku do 3ds max 6 ze tam jest cos takiego jak Bitmap i sie naklada teksture na box, ale ja w 3ds max 5 nie mam czegos takiego jak Bitmap, jak nałożyć teksturę na Box ?
Napisano 4 Październik 200717 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21725 Tutaj nie szukałeś pewnie, więc zapoznaj sie z FAQ, opcją szukaj i F1 w Maxie nim zapytasz
Napisano 4 Październik 200717 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21725 Tutaj nie szukałeś pewnie, więc zapoznaj sie z FAQ, opcją szukaj i F1 w Maxie nim zapytasz Stary ja to czytałem, ale u mnie nie ma "BITMAP" bo mam 3ds max5
Napisano 4 Październik 200717 l młody ja nie wiem ale to było już tam i w 3 części więc pokaż screen ze swojego maxa
Napisano 4 Październik 200717 l hehe bitmap byl od poczatku w maxie bo to podstawa poprostu moze masz przestawione z new na jakis inny :]
Napisano 4 Październik 200717 l mowiac lopatologicznie... wciskasz "m" po wyswietleniu sie listy materialow, tworzysz 1 material, przy diffuse , jest taki kwadracik szary klikasz tam, i mozesz wybrac juz bitmap. to samo sie robi dla poszczegolnych elementow w multi/sub objects a wy ludzie naprawde moglibyscie konkretnie odpowiedziec na pytanie a nie se jaja robic, nie wsyzstkich to bawi, wyjatkowo dzisiaj mnie nie :P
Napisano 4 Październik 200717 l Poprostu na glupie pytanie glupia odpowiedz nic w tym dziwnego. To jest glupie pytanie ? Pytam bo czego nis rozumiem lub nie wiem, od tego jest Forum czy ten dział. QMAN thx za pomoc ;)
Napisano 4 Październik 200717 l dla ciebie i dla mnie hcpiter to glupie pytanie, ale dla kogos kto pierwszy raz sie styka z programem to sam wiesz...
Napisano 4 Październik 200717 l QMAN no jeśli twoja odpowiedz pomogła autorowi to czemu nie pomógł mu FAQ z obrazkami gdzie jest pokazane wszystko to samo co napisałeś
Napisano 4 Październik 200717 l faq jest tak obszerne ze czytelnik przysnal na pierwszych 2 wersach ;):P ten kochany leniwy polski narod "lenistwo jest warunkiem postepu" :P
Napisano 4 Październik 200717 l dla ciebie i dla mnie hcpiter to glupie pytanie, ale dla kogos kto pierwszy raz sie styka z programem to sam wiesz... moze i masz racje ale na takkie pytania na poczatku pracy z maxem najlepiej szukac odpowiedzi w google, pod F1 lub Faq`u.