Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Elo, od razu piszę że jestem totalnym noobem, tworzę box 100 na 100 z wysokością 1, wciskam "M" i nie mogę dodać żadnego koloru, więc wciskam "G" bo czytalem w tutku do 3ds max 6 ze tam jest cos takiego jak Bitmap i sie naklada teksture na box, ale ja w 3ds max 5 nie mam czegos takiego jak Bitmap, jak nałożyć teksturę na Box ?

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21725

Tutaj nie szukałeś pewnie, więc zapoznaj sie z FAQ, opcją szukaj i F1 w Maxie nim zapytasz

Stary ja to czytałem, ale u mnie nie ma "BITMAP" bo mam 3ds max5

Napisano

hehe bitmap byl od poczatku w maxie bo to podstawa poprostu moze masz przestawione z new na jakis inny :]

Napisano

mowiac lopatologicznie...

wciskasz "m"

po wyswietleniu sie listy materialow, tworzysz 1 material,

przy diffuse , jest taki kwadracik szary klikasz tam, i mozesz wybrac juz bitmap.

to samo sie robi dla poszczegolnych elementow w multi/sub objects

a wy ludzie naprawde moglibyscie konkretnie odpowiedziec na pytanie a nie se jaja robic, nie wsyzstkich to bawi, wyjatkowo dzisiaj mnie nie :P

Napisano
Poprostu na glupie pytanie glupia odpowiedz nic w tym dziwnego.

To jest glupie pytanie ? Pytam bo czego nis rozumiem lub nie wiem, od tego jest Forum czy ten dział.

QMAN thx za pomoc ;)

Napisano

dla ciebie i dla mnie hcpiter to glupie pytanie, ale dla kogos kto pierwszy raz sie styka z programem to sam wiesz...

Napisano

QMAN no jeśli twoja odpowiedz pomogła autorowi to czemu nie pomógł mu FAQ z obrazkami gdzie jest pokazane wszystko to samo co napisałeś

Napisano

faq jest tak obszerne ze czytelnik przysnal na pierwszych 2 wersach ;):P

ten kochany leniwy polski narod

"lenistwo jest warunkiem postepu" :P

Napisano
dla ciebie i dla mnie hcpiter to glupie pytanie, ale dla kogos kto pierwszy raz sie styka z programem to sam wiesz...

moze i masz racje ale na takkie pytania na poczatku pracy z maxem najlepiej szukac odpowiedzi w google, pod F1 lub Faq`u.