Gość BigBen Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Witam Ostatnio zmieniłem sobie komputer, dysk został, oczywiście zrobiłem format, wszystko zainstalowałem od początku. Odpalam 3dsmaxa9, otwieram senę w celu wyrenderowania i jeb, błąd "apllication error" wystąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta, czy chcesz zapisać plik jako kopię? No to odpalam merge i sprawdzam. Okazało się że walnięty jest najważniejszy element modelu, ale to nie wszystko,siatka kompletnie zniszczona, wszystko fruwa, strzępy itp. Czy da radę naprawić ten walnięty plik? Wkońcu wymieniłem tylko kilka częsci a nie całego kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 sprobuj merge :) mi sie 3dsmax9 co jakies 5minut wywala i pisze to samo, dlatego co ruch myszka ctrl+s ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 no właśnie merge próbowałem i cała siatka jest rozpie*szona, myślałem że można jakoś ten plik naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 A max się wiesza przy wyświetlaniu tego modelu? Jak tak to zmerge'uj go do sceny ale tak żeby go nie było widać w viewportach zaznacz go (h) i pokombinuj z jego modyfikatorami, pozmieniaj kolejność, może coś skasuj bo czasami zła kolejność modyfikatorów powoduje bugi przy wyświetlaniu siatki i to może być powodem wieszania się sceny. Na starej karcie graficznej mogło jakoś chodzić ale na nowej się wiesza. Ja miałem takie akcje wiele razy i to zazwyczaj pomagało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Więc tak, powiem najpierw co wymieniłem. cpu z amd na intel dc plyta foxconn p35a lga775 zasilacz 450w 2gb ddr2 i to wszystko. Reszta bez zmian co do sceny, jak chcę ją otworzyć to wywala błąd odrazu. Jak daję merge, to wywala błąd przy jednym obiekcie, reszta otwiera się bez problemu.Jest to dosyć ważny obiekt bo mam do niego gotowe textury itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi