Skocz do zawartości

Zniszczony model po zmianie kompa.

Gość BigBen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zmieniłem sobie komputer, dysk został, oczywiście zrobiłem format, wszystko zainstalowałem od początku. Odpalam 3dsmaxa9, otwieram senę w celu wyrenderowania i jeb, błąd "apllication error" wystąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta, czy chcesz zapisać plik jako kopię?

No to odpalam merge i sprawdzam. Okazało się że walnięty jest najważniejszy element modelu, ale to nie wszystko,siatka kompletnie zniszczona, wszystko fruwa, strzępy itp.

Czy da radę naprawić ten walnięty plik? Wkońcu wymieniłem tylko kilka częsci a nie całego kompa.

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

A max się wiesza przy wyświetlaniu tego modelu? Jak tak to zmerge'uj go do sceny ale tak żeby go nie było widać w viewportach zaznacz go (h) i pokombinuj z jego modyfikatorami, pozmieniaj kolejność, może coś skasuj bo czasami zła kolejność modyfikatorów powoduje bugi przy wyświetlaniu siatki i to może być powodem wieszania się sceny. Na starej karcie graficznej mogło jakoś chodzić ale na nowej się wiesza. Ja miałem takie akcje wiele razy i to zazwyczaj pomagało.

Więc tak, powiem najpierw co wymieniłem.

cpu z amd na intel dc

plyta foxconn p35a lga775

zasilacz 450w

2gb ddr2

i to wszystko. Reszta bez zmian

co do sceny, jak chcę ją otworzyć to wywala błąd odrazu. Jak daję merge, to wywala błąd przy jednym obiekcie, reszta otwiera się bez problemu.Jest to dosyć ważny obiekt bo mam do niego gotowe textury itp.