Napisano 15 Październik 200717 l Jak uważacie: czy 2 komputery z prockiem dwurdzeniowym 2,4GHz, DDR2 2x2GB połączone backburnerem renderują wolniej w 3d Maxie niż jeden komputer z podwójnym prockiem dwurdzeniowym 2,00GHz x 2, DDR 4GB (dual 2x2GB) x 2 ? Ten drugi to 64 bitówka.
Napisano 15 Październik 200717 l Autor Sorry, źle napisałem. 1 mocny tzn. 2 x Xeon 5335, 8GB RAM. Czy 2 kompy Q6600 4GB RAM każdy.
Napisano 16 Październik 200717 l ja bym się jednak zastanowił nad opcją numer 2. Zawsze pozwala ci to na równoczesną prace i rendering co dość często jest sporym plusem ;]
Napisano 16 Październik 200717 l do maksymalizacji mocy przerobowej (ilosci renderow/zlecen nad ktorymi mozesz pracowac) leiej miec wiecej maszyn, kazda moze renderowac cos innego a jesli cos trzeba na szybko to wysylasz w stripach do wszystkich (tylko trzeba IRR, LC mapy wczesniej przygotowac zeby paski byly takie same ew. w PS sklejac)
Napisano 16 Październik 200717 l backburner chyba sam składa paski z tego co mi wiadomo. aaaale moge sie mylić :P
Napisano 16 Październik 200717 l przecie napisalem ze sklada :) ale chodzilo mi o to ze jesli wyslesz scenke vray'a do 5 roznych maszyn i kazda przygotuje swoja IRR i LC to po zlozeniu paski prawie na 100% nie beda pasowac i wtedy trza sie w PS'ie bawic, jesli wyslesz z przygotowana IRR i LC to cos takiego nie ma prawa wystapic. osobiscie polecam wysylac scenke na zaleznosci czyli najpierw wysylam scenke do jednej maszyby w calosci zeby przygotowalo IRR i LC i zaraz po tym ta sama scenke w stripach tylko kaze jej czekac az IRR i LC bedzie gotowe i wszystkie paski uzywaja tych samych map.