Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cóz mam bardziej specyficzną sytuację i nie potrafię się zdecydować bo poprostu nie mam większego rozeznania. Aktualnie pracuję na IBM P 275 oraz NEC multisync FE750+ oba to CRT mam zamiar wywalić 17 calowego neca i kupić dużego rozmiaru LCD. Ogólnie zależy mi na panoramie i w miare dobrych kolorach, w miare dobrych kątach, i niższymi opóźnieniami czyli TN jak najbardziej wchodzi w grę. Nie wyobrażam sobie smużenia czy "INPUT LAG". To tyle o moich wymaganiach cena do 1899zł.

ogólnie kusi mnie NEC 20WGX2 PRO... ale to tylko 20 cali mi by zależało na czymś HD czyli 23-24 z odpowiednią rozdzielczośćią. Jestem otwarty ale odrazu mówię Samsungowi Acerowi NIE!

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Jestem otwarty ale odrazu mówię Samsungowi Acerowi NIE!

czemu nie "zamzung"?

Napisano

Ja mam samsunga 971p i bardzo sobie go chwale. Nie nawala a obraz zyletka i na PVA.

Napisano

ja mam do czynienia z czema samsungami od jakiegos pol roku (jeden), a dwa od 3 miechow i nie narzekam, bardzo dobrze graja (jeden 17", dwa 19")

pzdrw

Napisano
  • Autor

proszę was bardzo o poradę kończe 18 lat jutro... i chcę się zając na poważnie grafiką... już robiłem pare projektów okazyjnie, a dłuższa praca na takim monitorze jest ciężka... co do samsungów mam swoje zdanie o nich poprostu takie.... podobne mam o Asusie od momentu jak zaczął robić w chinach i o paru innych firmach... jeżeli polecicie mi konkretnego samsugna który naprawdę jest wart ceny i naprawdę ma dobra gwarancję (mogę dokupić za 100zł to nie problem)... ale dla mnie podstawą jest solidność firmy... i tu pojawia się pytanie. Martwy pixel to częsta przypadłość ale samsung podobno nie daje gwarancji dlaczego jeżeli w UE na wszystkie elektroniczne rzeczy mamy 2 lata gwarancji czy zatem matryca LCD nie jest do nich wliczana?? i druga rzecz INPUT lag widziałem w akcji porównanie HP i Samsunga dwa monitory LCD koło siebie ten samsung naprawdę miał opóźnienia, oprócz tego kolory w samsugu wyraźnie odbiegały od HP w2207... może było nawet z 10-15% mnej kolorów.

Napisano

no prosze 18'tka dopiero a już sie na poważnie bierze za grafikę. Co to się porobiło. Za moich czasów to się tylko o piwku i panienkach w tym wieku myślało.

A tak na poważnie to masz dziwne upodobania, zważając że Samsung robi jedne z najlepsz matryc. Polecił bym ci EIZO ale pech że są na matrychach Samsunga własnie :P

Zresztą - TN za 1800pln do grafiki to chyba jednak nie na poważnie.

Chyba jesteś skazany na to:

http://www.computer.istore.pl/sklep,740,10090761,40320318641990,03,,pl-pln,258554,0.html

Napisano
  • Autor

... mówiłem że coś większego potrzebuję(20-24) i panoramę. Poza tym jak mówiłem może być samsung, ale jeżeli jest taki monitor bez input lag z normalna gwarancją to z chęcią. Co do Eizo. To Eizo zamawia selekcyjne super matryce samsunga, które nie są montowane z tego co wiem w orginalnych samsungach, dlatego Eizo tradycyjnie poza zasięgiem. Od super kolorów i super jakości mam CRT IBM p275 od całej reszty chce mieć LCD.

Napisano
  • Autor

coraz bardziej przymierzam się do zakupienia IIYAMA E2202WS-B, duży rozmiar 0 input lag słyszałem żę są problemy z kątami, ale to raczej dotyczy wszystkich na TN. Alternatywą dla mnie jest HP W2207... ale HP ma matryce lustra, a wiem dobrze że po 6h pracy to naprawde przeszkadza... ale sami mi doradźcie