Napisano 19 Październik 200717 l witka, od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem tabletu:). Macie moze jakies propoozycje na jakies cwiczenia, ktore by pomogly opanowac to "cudo"? jak sami zaczynaliscie swoja przygode z pisakodeską? na razie dosyc mi koslawo idzie :( pzdrw
Napisano 19 Październik 200717 l Ja paćkaniem się mało zjamuje ale tablet jest prawie jak ołówek...3-4 dni i przywykniesz do tego. Jedyny kłopot to przemieszczanie się nim po ekranie...więcej nie miałem na początku. Nie ma raczej żadnych ćwiczeń, rysuj jak normalnym ołówkiem , figury, bryły..i się wyrobisz.
Napisano 19 Październik 200717 l Po to ktoś to wymyślił w takiej formie żeby człowiek mógł rysować na kompie tak jak jest do tego przyzwyczajony po normalnym rysowaniu np. ołówkiem. Nie ma więc żadnych problemów z opanowaniem tego sprzętu chwila i się przyzwyczaisz mam nadzieję. W photoshopie i w zbrushu tablet sprawdza się świetnie i dla tych programów naprawdę warto go kupić.
Napisano 19 Październik 200717 l ja pracuje tabletem na 3dmaxie i jest całkiem dobrze, tylko zamieniłem przycisk na piórku który był dwuklikiem na środkowe kółko myszy dzięki temu mogę z lewym altem i tym przyciskiem obracać viewport bardzo wygodne, fajnie się zoomuje prawy alt z tym przyciskiem na rysiku który jest środkowym myszy