Napisano 20 Październik 200717 l 1. Szukałem pomocy w animacjach, ale znalazłem jedynie opis starszego programu bez przycisków Auto Key i Set Key. Zależy mi natomiast na bardzo prostych animacjach widoku. Chciałbym by kamera w trakcie animacji okrążyła obiekt. Próbowałem różnych wariantów z obracaniem widoku i w/w przyciskami, ale animacja jak nie chciała ruszyć z miejsca tak nie chce :-) 2. Jak wygiąć samą końcówkę danego obiektu. Konkretnie mam cylinder o długości 60px, a chcę ostatni 10px wygiąć pod danym kątem.
Napisano 20 Październik 200717 l 2. najpierw wybierasz vertexy które się mają wygiąć, potem dajesz modyfikator Bend (nie blend) i ustawiasz gizmo wi odpowiednim miejscu.
Napisano 20 Październik 200717 l 1. Stwórz target camera i circle spline zaznacz kamerę (bez targeta) przejdż na zakładkę motion >assign controller>position i teraz u góry masz przycisk assign controller(taki ze znakiem zapytania) z otwartego okna wybierz path constraint niżej pod path parameters kliknij na add path i wskaż w viewportach circle którego wcześniej stworzyłeś. Kamerka będzie się poruszała po tym okręgu.