Napisano 22 Październik 200717 l W imieniu znajomego zakladam topik zeby wydusic z Was garsc informacji :P Ale do rzeczy: Interesuje mnie usługa polegająca na zrobieniu kolażu z kilku rodzinnych fotografii oraz wydrukowaniu go w formacie A2 lub A3. - ile kosztuje zrobienie takiego kolażu - jakie firmy wykonują takie usługi (najlepiej na terenie Trójmiasta) - ile może kosztować wydruk i gdzie go wydrukować (też najlepiej na terenie Trójmiasta) - jak przedstawia się porównanie jakość/cena jeśli chodzi o wydruk W sumie licze ze illy powie (wreszcie ;)) cos madrego, bo jest z Tripcity, ale info o drukarniach internetowych tez bedzie bardzo mile widziane :)
Napisano 22 Październik 200717 l Ja tam tylko coś ogólnie mogę powiedzieć o wydrukach:) Koszt A3 jest raczej stosunkowo niewielki, konkretnie to trzeba zawsze prosić o A3+ (oversize) bo każda drukarka ma jednak marginesy, generalnie przy kolorowym wydruku na dobrym poapierze powinno się zamknąć w granicach 6-8 zł max. Przy A2 jest już gorzej, bo to już idzie z plotera i z reguły drukarnie liczą sobie cenę za 0,5 m2 plus jeszcz cena zależy od kolorów, % wypełnienia itp. Taki wydruk to już może być nawet do powiedzmy 40-50zł, z tym że ceny (przynajmniej w Warszawie) mogą się znacznie różnić w różnych drukarniach. A jeśli chodzi o cenę/jakość, z tego co wiem to nie ma przy cenie znacznia np. ile DPI, to już zależy od papieru.