Napisano 22 Październik 200717 l witam nie wiedziałem gdzie zamieścić więc daje tutaj filmik antypisowy, ale nie to jest tu ważne, pod względem grafiki jest świetny i teraz pytanie do bardziej zaawansowanych userów, w jakich programach robili te efekty, np przejście twarzy kaczyńskiego w napisy czy ten rodzaj takich rozjaśnanych, jakby żarzących się napisów Pozdrawiam
Napisano 22 Październik 200717 l w sumie max+AE, max+combustion, maya+AE w każdym razie coś do 3d + coś do postprodukcji
Napisano 22 Październik 200717 l Autor coś mi mówi że w maxie tego nie zrobili, mieli za mało czasu na taki efekt się zastanawiam czy może w adobe after effects szło by takie coś zrobić
Napisano 22 Październik 200717 l W takim razie po co pytasz skoro wiesz lepiej :) Ag dobrze pisze, na dodatek mozliwosci jest cała masa jak i programów. Możesz zrobic to na setki sposobów i nie ma czegos takiego ze mieli za mało czasu na maxa, ktos dobry w maxie zrobi to szybciej niz ktos bez wiedzy w AE
Napisano 22 Październik 200717 l zauwazylem ze ostatni strasznie duzo pytan jest na temat danego softu a tak naprawde to nie robil soft tylko ludzie :)
Napisano 22 Październik 200717 l mało tu 3d tak prawde mówiąc (chyba tylko początek). Większość to pewnie ae ta twarz to jakiś plugin , dali tą samą fotę jako prędkości napisów odlatujących, lekko dodali perspektywę co daje ciekawy 3d efekt... i tyle :)
Napisano 23 Październik 200717 l Autor W takim razie po co pytasz skoro wiesz lepiej :) Ag dobrze pisze, na dodatek mozliwosci jest cała masa jak i programów. Możesz zrobic to na setki sposobów i nie ma czegos takiego ze mieli za mało czasu na maxa, ktos dobry w maxie zrobi to szybciej niz ktos bez wiedzy w AE ja sobie nie wyobrażam jak można w maxie coś TAKIEGO zrobić, co do składania filmików to mam doświadczenie tylko w ulead VS pro niestety nie mogę się skontaktować z twórcami, tak bym się dowiedział czym to robili...
Napisano 23 Październik 200717 l Proste polaczenie 3d+compositing(np. after). Taki spot w zasadzie mozna zrobic w jeden dzien jezeli mamy gotowe materialy video. Nie ma tutaj nic co byloby trudne do wykonania dla wiekszosci userow tych softow. ps. Te odlatujace napisy budujace twarz to efekt jednego z pluginow AE.
Napisano 23 Październik 200717 l Autor ps. Te odlatujące napisy budujące twarz to efekt jednego z pluginów AE. a mógł byś podać nazwę i najlepiej jakiś artykuł opisujący jak go używać