Napisano 24 Październik 200717 l Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jakie są możliwości V-ray'a każdy mniej więcej wie. Jednak nie wszyscy wiedzą jak zachowuje się ten renderer w animacji - a to z bardzo prostego powodu: dosć długi czas renderingu. Jednak jest to rekompensowane doskonałą jakością renderingu. Osobiście będąc zupełnie początkujacym max'owcem i vray'owcem zastanawiałem się jak te wspaniała materiały szkła, chromu czy plastiku będą się zachowały w ruchu. Postanowiłem to sprawdzić. I oto jest owoc tych działań - krótka bardzo (ale to bardzo) prosta animacja prezentująca V-ray w ruchu. Samą scene wraz z materiałami tworzyłem nie całe 10 minut (modele kaczuczki i królika importowałem w nieco prostszej formie). Tak więc kto jeszcze nie wie jak V-ray i aniamacja współżyją tego zapraszam do pobrania pliku: http://anoslab.pl/Vrayanim.avi Pozdrawiam!
Napisano 24 Październik 200717 l Nic niestety w tym nowego :/ weź pod uwage ze to co pokazales to hm..."prawie jak animacja" wałki z vrayem zaczynaja sie jak w gre wchodza ruchome obiekty :(
Napisano 24 Październik 200717 l podobno byl taki walek ze jak ktos mial nielegalna wersje vray to co 2 klatka co sie walila, to prawda?
Napisano 24 Październik 200717 l JmTm00 co masz na mysli mowiac ze walka z Vrayem zaczyna sie po wprowadzeniu na scene ruchomych obiektow? Pytam z ciekawosci bo Vraya nie uzywam :)
Napisano 24 Październik 200717 l Teraz z vrayem w animacjach nie ma problemu (przynajmniej w najnowszym) normalnie wszystko smiga :) junior spadaj do przedszkola na cukierki lol ! :D
Napisano 25 Październik 200717 l Autor Hej! Witam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi! JmTm00: masz racje. Jednak mi chodziło tylko o pokazanie tym, którzy może nie wiedzą, jak działa V-ray w animacji - nic więcej. Ale, ale .... wlaśnie mi sie renderuje kolejna animacja z tymi samymi obiektami, lecz już zaanimowanymi. Wydaje mi sie, że to już Ci się bardziej spodoba. JunioR: Jam mam bardzo legalnego V-ray'a :))) Jak widać - kazda klatka ok! hcpiter: Masz racje, ale trzeba do tego nie małego doświadczenia i talentu, aby tak ustawić opcje renderingu, aby nie tracąc wiele na jakości 3,4,5,n-okrotnie przyspieszyć czas produkcji. Osobiście do takich się nie zaliczam: poniżej dowód. Oto screeny z wyżej wspomnianej produkowanej animacji (prosze zwrócić uwage na szacunkowy czas zakończenia produkcji....): Papa!