Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jaki kodek jest najszybszy do robienia playblasta? u mnie demonem szybkości jest TechSmith screen capture (szybkość prawie jak samo puszczenie animacji) ale odwraca kolory więc ma ograniczoną przydatność ;)

inne są wolniejsze w mniejszym lub większym stopniu i pliki zapisane zajmują więcej czasem nawet bardzo dużo a przy jeszcze innych innych majka się wywala :P

więc powtarzam pytanie którego kodeka uzywać? szybkość i mały rozmiar zapisanego pliku? może jakiegoś doinstalować??

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja zrzucam playblasta do mpega-4 zawsze i jest ok do playblastowych zastosowań.

Napisano
  • Autor
może XviD ?

no właśnie XviD mi majke wywala ? :( nawet nie ma żadnego błędu po prostu puff i nic nie ma!? czary :)

chyba że trzeba jakieś ustawienia wprowadzić ale ciężko jest testować po każdej próbie odpalając mjake i ładując scenkę od nowa :/

ffdshow jest nawet lepszy wystarczy go wybrać by majke wywalić nawet na playblast nie muszę klikać

mathix jedyne co mam do wyboru z mpega-4 w nazwie to właśnie ten nieszczęsny XviD o niego Ci chodziło? jeśli nie to jaki kodek muszę doinstalować?

Napisano

Nie masz Microsoftowego mpega-4? Wydawało mi się, że razem z systemem jest :|

Napisano

to nie mozna juz bez kompresji zplayblastowac i pozniej tylko kompresje zrobic w progrmie virtualdub za pomocą kodeka xvid?

wiem ze troche wiecej zabawy z tym jest ale tak tez mozna

Napisano
  • Autor

za dużo zabawy jak na playblasta to ma być szybko i w miarę żeby wyglądało

takie przerzucanie do virtualduba to tylko przy renderze ma jakiś sens :P

Napisano

Pewnie z jakimś MediaPlayerem mi doszły albo innym czymś. Człowiek nie wie skąd się biorą te wszystkie dziwne rzeczy na komputerze :).

Tomasz_87: Ja też popieram podejście fiołka: playblast ma być szybko, żeby zobaczyć jak fluidy (czy co kto tam ciężkiego używa) wyglądają w realtime. Dlatego dobrze się bawić przy pliku jak najmniej.