fred_000 Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Witam, Który lepszy? A moze oba do kitu? http://www.noseq.pl/ee/ dzieki, pozdrawiam.
kamil.ochel Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 oba takie.... jakieś... średnie... pierwszy lepszy :)
zgred Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 mi sie oba podobaja, pierwszy troche za jasny, ale drugi to super :)
streaker Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Nie są złe, ale dobre też nie, dlaczego: - pierwszy jest jakiś taki wyblakły, kupa białego, ranki słabiutko zarysowane, zielony zawsze z mocnym tintem, i button współpraca zrobiłbym krótszy, poza tym jest bardzo klasyczny - co jest z jednej strony dobre (łatwo można się zorientować gdzie co jest) a z drugiej źle (jest właśnie standardowo czyli nudno) drugi (wg. mnie lepszy): fajny żywy zielony, lekkie gradienty na nim, ale ten niebieski około cyan'owy fatalnie z nim wygląda (sam też fatalnie wyglada :P ), więc może zrezygnuj z konceptu, że na dole trawka, a na górze niebo i dobierz jakiś inny kolor dla kontrastu (albo przynajmniej zmień odcień); dalej - ramki w środku fajne, tylko napisy w nich są nieczytelne, podłóż im może jakiegoś delikatnego shadowa (distance na 0, żeby był taki czarny glow bardziej) i jeszcze napisy w górnej belce - czcionka nie pasuje (czy to jest monospaced ?) i dlaczego home site jest napisane mniejszymi literami, osobiście napisałbym zamiast home site tylko home i umieścił równorzędnie z innymi pozycjami w menu. troche sie rozpisałem nad moimi pomysłami, ale może coś z tego wykorzystasz.. pozdro :) 1
fred_000 Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 zgred88 - dzieki wielkie za docenienie moich wypocin ;) streaker - jesli chodzi o uwagi co do pierwszego, no to trudno sie nie zgodzic, ale jakas taka byla koncepcja, no i moze sie podobac lub nie. Za to w drugim masz wlasciwie same celne uwagi i bede musial sie przylozyc do tych elementow i je poprawic. Jedyne przed czym sie wzbraniam to przed zmiana calej koncepcji : trawka + niebo - bo to mi jakos zaburzy calosc, to samo dotyczy kolorow, moze troche mniej cyjanu ale ogolnie nie chcialem aby to bylo standardowe polaczenie typowej zieleni i zwyklego blekitu nieba. Nie wiem, jeszcze sie pobawie odcieniami. jak cos wymozdze to wrzuce. dzieki, pzdr
Gość User190 Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Hmm... z drugiego możnaby chyba coś fajniejszego wydziergać :)
zgred Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Hmm... z drugiego możnaby chyba coś fajniejszego wydziergać :) tez tak uwazam, we flash'u nadac dynamiki i bedzie super :)
fred_000 Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 no to troche zmienilem kolory, pewnie w czesci na lepsze a w czesci na gorsze. a to ma byc wlasnie we flashu, ale tak dyskretnie. jak tak patrze na ten projekt to wydaje mi sie, ze daje po oczach. http://www.noseq.pl/ee/
zgred Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Ciezko porownac z wczesniejszym bo stary link to ten sam co nowy :) Druga prace cala zaanimowac :) :P
fred_000 Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 ale w tym linku sa teraz 2 wersje drugiego projektu, nowy pod starym :)
zgred Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 nie no bez jaj, oba linki sa takie same :)
fred_000 Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 nie moze byc, hehe. nie no, sa 2, sprawdzalem 10 razy :) troche sie roznia. pozdrawiam.
Gość User190 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Zbyt mało rewolucyjne te zmiany :P
fred_000 Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 no wlasnie, nie postaralem sie. ;) to potem cos wrzuce. dzieki, pzdr.
Knysha Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 tez tak uwazam, we flash'u nadac dynamiki i bedzie super :) A po co od razu Flash? Wystarczy jQuery badz mootools albo inna biblioteka AJAX'owa
streaker Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 A po co od razu Flash? Wystarczy jQuery badz mootools albo inna biblioteka AJAX'owa A poza tym AJAX jest taki trendy ;)
Knysha Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 A poza tym AJAX jest taki trendy ;) Trendy, nie trendy - trzeba dobierac technologie wzgledem zalozen projektu, a nie widzi-misie.
Gość User190 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Ale robienie fajnych stron zacznijmy może jednak od designu, co?? :P
sand Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 a designu tutaj dobrego brak. sorry. Troche wiecej podpatrywac trzeba jak to robia mistrzowie gatunku :)
fred_000 Napisano 1 Listopad 2007 Autor Napisano 1 Listopad 2007 no ale od razu nie moze byc zajebiscie. na poczatku jest troche smiesznie, troche strasznie, potem nie tak tragicznie, potem przyzwoicie i przecietnie, no a mistrzostwo to chyba jednak cos wiecej niz tylko podpatrywanie :) i chyba trzeba splodzic kuuuupe takich lejow zanim wyjdzie cos dobrego i miec wlasne pomysly. no, wszystko przed nami. pzdr.
Gość User190 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Nie brak - jest na dobrej drodze, ale trzeba posiedzieć nad tym :)
fred_000 Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 no to biore sie w takim razie do roboty ;) dzieki, pzdr.
t0m3k Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 linki obydwa prowadza w to samo miejsce a layout'y napewno nie sa zle, mi sie podobaja.
zgred Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 linki obydwa prowadza w to samo miejsce A mi autor nie chcial uwierzyc :P
Rekomendowane odpowiedzi