Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mi sie oba podobaja, pierwszy troche za jasny, ale drugi to super :)

Napisano

Nie są złe, ale dobre też nie, dlaczego: - pierwszy jest jakiś taki wyblakły, kupa białego, ranki słabiutko zarysowane, zielony zawsze z mocnym tintem, i button współpraca zrobiłbym krótszy, poza tym jest bardzo klasyczny - co jest z jednej strony dobre (łatwo można się zorientować gdzie co jest) a z drugiej źle (jest właśnie standardowo czyli nudno)

drugi (wg. mnie lepszy): fajny żywy zielony, lekkie gradienty na nim, ale ten niebieski około cyan'owy fatalnie z nim wygląda (sam też fatalnie wyglada :P ), więc może zrezygnuj z konceptu, że na dole trawka, a na górze niebo i dobierz jakiś inny kolor dla kontrastu (albo przynajmniej zmień odcień); dalej - ramki w środku fajne, tylko napisy w nich są nieczytelne, podłóż im może jakiegoś delikatnego shadowa (distance na 0, żeby był taki czarny glow bardziej) i jeszcze napisy w górnej belce - czcionka nie pasuje (czy to jest monospaced ?) i dlaczego home site jest napisane mniejszymi literami, osobiście napisałbym zamiast home site tylko home i umieścił równorzędnie z innymi pozycjami w menu.

troche sie rozpisałem nad moimi pomysłami, ale może coś z tego wykorzystasz..

pozdro :)

Napisano
  • Autor

zgred88 - dzieki wielkie za docenienie moich wypocin ;)

streaker - jesli chodzi o uwagi co do pierwszego, no to trudno sie nie zgodzic, ale jakas taka byla koncepcja, no i moze sie podobac lub nie.

Za to w drugim masz wlasciwie same celne uwagi i bede musial sie przylozyc do tych elementow i je poprawic. Jedyne przed czym sie wzbraniam to przed zmiana calej koncepcji : trawka + niebo - bo to mi jakos zaburzy calosc, to samo dotyczy kolorow, moze troche mniej cyjanu ale ogolnie nie chcialem aby to bylo standardowe polaczenie typowej zieleni i zwyklego blekitu nieba. Nie wiem, jeszcze sie pobawie odcieniami.

jak cos wymozdze to wrzuce.

dzieki, pzdr

Napisano

Hmm... z drugiego możnaby chyba coś fajniejszego wydziergać :)

Napisano

Hmm... z drugiego możnaby chyba coś fajniejszego wydziergać :)

tez tak uwazam, we flash'u nadac dynamiki i bedzie super :)

Napisano
  • Autor

no to troche zmienilem kolory, pewnie w czesci na lepsze a w czesci na gorsze.

a to ma byc wlasnie we flashu, ale tak dyskretnie.

jak tak patrze na ten projekt to wydaje mi sie, ze daje po oczach.

http://www.noseq.pl/ee/

Napisano

Ciezko porownac z wczesniejszym bo stary link to ten sam co nowy :)

Druga prace cala zaanimowac :) :P

Napisano
  • Autor

nie moze byc, hehe.

nie no, sa 2, sprawdzalem 10 razy :) troche sie roznia.

pozdrawiam.

Napisano

Zbyt mało rewolucyjne te zmiany :P

Napisano
tez tak uwazam, we flash'u nadac dynamiki i bedzie super :)

A po co od razu Flash? Wystarczy jQuery badz mootools albo inna biblioteka AJAX'owa

Napisano
A po co od razu Flash? Wystarczy jQuery badz mootools albo inna biblioteka AJAX'owa

A poza tym AJAX jest taki trendy ;)

Napisano
A poza tym AJAX jest taki trendy ;)

Trendy, nie trendy - trzeba dobierac technologie wzgledem zalozen projektu, a nie widzi-misie.

Napisano

Ale robienie fajnych stron zacznijmy może jednak od designu, co?? :P

Napisano

a designu tutaj dobrego brak. sorry. Troche wiecej podpatrywac trzeba jak to robia mistrzowie gatunku :)

Napisano
  • Autor

no ale od razu nie moze byc zajebiscie. na poczatku jest troche smiesznie, troche strasznie, potem nie tak tragicznie, potem przyzwoicie i przecietnie, no a mistrzostwo to chyba jednak cos wiecej niz tylko podpatrywanie :) i chyba trzeba splodzic kuuuupe takich lejow zanim wyjdzie cos dobrego i miec wlasne pomysly.

no, wszystko przed nami.

pzdr.

Napisano

Nie brak - jest na dobrej drodze, ale trzeba posiedzieć nad tym :)

Napisano

linki obydwa prowadza w to samo miejsce a layout'y napewno nie sa zle, mi sie podobaja.

Napisano
linki obydwa prowadza w to samo miejsce

A mi autor nie chcial uwierzyc :P