Tas Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Witam, Pierwsza pracka prosto z Fryrendera, i musze przyznac ze bardziej przypadl mi do gustu niz Maxwell, choc troche mu jeszcze brakuje funkcji. Czas wykonania to okolo 12h + 6h renderingu, wiec jestem dosc zadowolony. Tlo oczywiscie w szopie dodane, i troche niedodlanie wyszlo, ale mam nadzieje ze nikt nie zauwazy :P pzdr!
flesz_gordon Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 hm, za maly kadr jak dla mnie- ciasno jest nie czuć głębi tego pomieszczenia i 6 h renderingu na to co widac to stanowczo za długo pozdr
Lis Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Powiem ci jedno. TONIEMY!!! Poza tym to szumne retro.
!Ewert Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 dobrze że meble nie sa na kółkach bo wszystko by zjechało do morza;)
Tas Napisano 1 Listopad 2007 Autor Napisano 1 Listopad 2007 hehe faktycznie, dzieki Lis za ten rys. Ostatnio w perspektywie rysowalem w podstawowce na plastyce :P Ziarno faktycznie boli, ale takie sa uroki "unbiased rendering engines" a tutaj wersja z poprawionym horyzontem
kamil.ochel Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 pozbądź się tych obwódek wokół leżaków... fuuuj najlepiej postaw plane z tą bitmapą za oknem to i na odbiciach będzie widoczna
err0r Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Troche od mnie :) - ziarno - dywan krzywo lezy - niebieski z blekitnym w tle gryza sie, - czy w przejsciu na taras jest szyba, jesli tak to czemu jej nie widac ? - slabo zagospodarowane wnetrze + ciekawy budynek + fajne szklane "okna" po lewej. Ogolne wrazenie co najwyzej srednie, slaby rendering (wina rendera i ustawien) a we wnetrzu mozna dolozyc pare obiektow, uporzadkowac. Dac jakies kwiaty, plazme na sciane, swiatla (zgaszone) na sufit Pozdr. E.
Tas Napisano 5 Listopad 2007 Autor Napisano 5 Listopad 2007 Dzieki za komenty! errOr: dywan specjalnie lezy krzywo, zawsze tak ukladam takie obiekty, bo w rzeczywistosci nic nie lezy idealnie prosto jak to w 3d da sie ulozyc. Ziarno dosc ciezko wyeliminowac w renderach typu maxwell/fry, bez odpowiedniego doswiadczenia w tych renderach. Jak zwykle mialo byc lepiej, a wyszlo jak widac :) thx!
-hpx- Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Po 1 to słabo wyglądają te kolumny na tle(widać przeróbki), po 2 to coś na tej drewnianej kolumnie po środku. No i czas renderingu troche długi jak na taką ilość detali ... Ale sama praca wygląda przyjemnie szczególnie z poprawionym horyzontem :))
Rekomendowane odpowiedzi