Napisano 2 Listopad 200717 l Witam ! Jestem dopiero żółtodziobem w 3ds maxie i vray'u. jednak zanim zaczne sie juz na maxa uczyć to chciałbym sie pobawić : > . na vray-materials.de znalazlem ciekawe materiały. jednak mam pytanie. są tam takie fajne trawy . i tu moje pytanie . Jak tego urzywać? czy mój przedmiot sam sie 'okosmaci'? czy cos trzeba pokombinować ;p proszę o pomoc z góry dziekuje. pozdrawiam : >
Napisano 2 Listopad 200717 l na obiekt nalozyc trzeba, nieraz wczytac mapy ktorych moze brakowac(powinny byc w tym samym folderze gdzie shader). No i oczywscie jakies GI by sie pwnie przydalo :)
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor czyli mam rozumiec ze np okosmace boxa bez żadnych furów itp? :> i moje ostatnie pytanie...sprawdzał kto smoze jak sie sprawują te przeźroczyste matiały rypu diament itp? :P
Napisano 2 Listopad 200717 l jak dobrze ustawisz studio to material wyjdzie rowniez ladnie :) A co do tego jak wyjdzie masz wszystko pokazane na stronie
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor jest w folderze pokazane wszystko co jak zrobic :> a mam pytanie. bo część plików *.mat jak wlacze w material editorze dzieli sie w okienku na wiele czesci. i np pisze Reflackt(mix) czyli przy relackt nacisnac kwardrat i potem wybrać mix i tam dac ten obraz? :P troche to skomplikowane ;p