wesoledi Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Witam was serdecznie. Jestem poczatkujacym i nowy tutaj (nie prosze wiec o litosc lecz wyrozumialosc). Chce abyscie ocenili moj obrazek, dali sugestie, podpowiedzi (zbesztali), itp. Wiem ze odbiega on od wiekszosci prac tutaj zamieszczanych, jednakze kedys zaczac trzeba ;) pozdrawiam
Batou Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Jak na początkującego bardzo fajnie :). Ma to świąteczny klimat, przyjemnie się ogląda. Obrazek jest dość ciemny, ale z tego co widzę to mógłbyś poprawić ten ogień (standardowy pseudogenerator ognia w maksie jest raczej kiepski ;) ). Daj zamiast tego albo jakieś zdjęcie ognia, albo sam go namaluj albo użyj jakiegoś porządnego plugin`a. [soczek]
wesoledi Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Wiem ze ogien jest kiepski. Pluginow zadnych dobrych nie mam (niestety) Moglem zrobic lepiej wygladajaca jednakze bylby plomien za ciemny jak na ogien. wiem ze trzebaby bylo nad tym obrazkiem popracowaj dluzej, no ale.... (btw. komp tytanem nie jest :D)
kozioo Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Tak jak wyżej:] W zasadzie tylko ogień odstaje na minus. Reszta - bardzo ładnie, tylko mogłoby być troszke jaśniej.
wesoledi Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Postaram sie wiec jakos poprawic ten ogien, mam nadzieje ze mi sie uda. ;)
wiggles Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 hmm dla mnie to to wszystko jest za ciemne i sprytnie sa przez to ukryte niedorobki, wiem ze przez to przyciemnienie chcesz nadac klimat scence ale mimo wszystko troche bym ja rozjasnil
Batou Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 A u mnie na monitorze wygląda w sam raz. Może mógłbyś troszeczkę oświetlić scenkę światłem bocznym zaznaczając lepiej obecność tych przedmiotów na kominku, ale nie wiem czy nie odwróciło by to zbytnio uwagi od choinki. A może po prostu lubię mroczne, tajemnicze klimaty ;)
Vogel Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Mała sugestia ;] Dorób świąteczne łańcuchy, a jeśli nie to zróżnicuj kolory lampek i bombek, tak żeby było nieco weselej ;]
wesoledi Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Originally posted by Batou [...] A może po prostu lubię mroczne, tajemnicze klimaty ;) Ja tak samo :D Ale podswietle troszke, Wy ocenicie jak lepiej. (Ja osobiscie meczylem sie z oswietleniem az wyszlo mi to (kore mi sie podoba), ale w koncu Wy jestescie mistrzami, nie ja :D)
Batou Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Taaaak. Ja na przykład jest mistrzem obijania się, oraz mistrzem gapienia się przez okno, ew. mistrzem gapienia się w sufit (tu już mniej, bo trzeba głowę zadrzeć do góry). ;) ...i szczerze mówiąc bardzo nie lubię w sobie tej cechy (lenistwa) :mad: .
wesoledi Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Nie tylko ty masz te \"wspaniala\" ceche :D
wesoledi Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 staralem sie poprawic to co sugerowaliscie. wiem ze ogien to nadal nie to co powinno (ale chyba lepiej niz poprzedni :D), nie wiem jak moznaby osiagnac dobry efekt bez korzystania z pluginow.
wesoledi Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 Originally posted by Kuciel Ogien radzil bym zrobic phoeniksem :) ee? :D powiedzcie co by tu moznaby jeszcze dodac? moze cos jeszcze na kominek? PS. pomoglby mi ktos z tym ogniem?
Rekomendowane odpowiedzi