Napisano 12 Listopad 200717 l Cześć, chciałem sobie zrobić samochód (albo raczej nauczyć się). Zrobiłem więc coś takiego: A mam zrobić coś takiego: Problem w tym że te linie rysują mi się gdzieś poza tym obrazkiem, a nie przed lub na nim, co jest nie tak?
Napisano 12 Listopad 200717 l hm ja jak juz uzywam rzutow ortagonalnych to oddalam je bardzo daleko od siebie zeby mi nie przeszkadzaly jak modeluje w widoku persp tym sposobem w top, left, front widze to co mam widziec a perp mam czyste a ze linie rysuja sie poza obrazkiem :mozesz sobie przesunac bryłe, lub same rzuty np poprzesuwaj rzut boczny w osi y i ustaw odpowiednio- tj zeby nie przyslaniał bryły pozdr
Napisano 12 Listopad 200717 l popraw jakość blueprintów bo tak się nie da pracować (vide link w moim podpisie)
Napisano 14 Listopad 200717 l Autor OK, dzięki wielkie. Mam jeszcze jedno pytanie: Jak zrobić aby te polygony były częściowo przezroczyste jak tu: Bo mam coś takiego i z przezroczystością łatwiej by było to mierzyć:
Napisano 14 Listopad 200717 l dzieki, dzieki....buzi bys dal, a nie "dzieki" ;) a na serio - nie ma problemu, kazdy sie kiedys uczy :)