Napisano 12 Listopad 200717 l Zastanawiam się czy jest możliwość zapisania wszystkich ustawień renderera i zaladowania ich pozniejszego do innych scen. Chodzi mi glownie o ustawienia antialiasingu, light cache itp. Byloby fajnie, bo czasem ustawianie tego od nowa jest denewujace....
Napisano 12 Listopad 200717 l da sie ,jako "preset" w 1 okienku ustawień rendera[F10] :P Production-> ...save as i wybierasz co chcesz..
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor faktycznie jest :) tylko jak mam to teraz wstawic do nowej sceny? w tym samym oknie? chyba ne :/ ?
Napisano 12 Listopad 200717 l Traitor jak sie nie da jak sie da..zapisałem do pliku ,zmieniłem ustawienia ,wczytałem z tego okna co wcześniej mówiłem i jest. to zapisuje ustawienia do wyboru maxa i "Vray RC x.yz" . kjubas - tak w tym samym oknie - load preset i ten plik zapisany wcześniej?:p nie production -> wybór rendera ,tylko Production /Activeshade -> save preset/load preset -_- edit: chyba że nie umiem czytać albo coś :P step baj step
Napisano 12 Listopad 200717 l spox, juz wiem w czym problem:) Faktycznie dziala, zmylil mnie load w ustawieniach vraya ktory wlasciwie nie wiem po co jest skoro nic nie wczytuje:)